ΚΟΣΜΟΣ

«Αδειασαν τα όπλα τους» και εξουδετέρωσαν τους δράστες του Λονδίνου σε 8 λεπτά

φωτογραφία αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οκτώ αστυνομικοί πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές προκειμένου να σταματήσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, οι οποίοι φορούσαν ψεύτικα γιλέκα αυτοκτονίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο Μαρκ Ρόουλι και συνέχισε: «Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως». 

Όπως αναφέρουν, οι βρετανικές αρχές, η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς εξουδετέρωσαν τους δράστες μέσα σε 8 μόλις λεπτά από τη στιγμή που έλαβαν την πρώτη κλήση για το συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Λονδίνου έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα στις 22.08 και σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 22.16 και οι τρεις δράστες είχαν σκοτωθεί. 

Στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε το Λονδίνο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άτομα και τραυματίστηκαν 48 ακόμα

Οι μαρτυρίες από τη στιγμή της επίθεσης με μαχαίρια σε κεντρικές τοποθεσίες της βρετανικής πρωτεύουσας κάνουν λόγο για ένα αιματηρό σκηνικό, το οποίο σημειώθηκε ημέρες μετά από την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ