Μεταξύ μας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα από δυο γενιές σε ένα όμορφο σοκάκι στο κέντρο της Χώρας της Τήνου.

Η θέση: Λίγα μέτρα μακριά από το κεντρικό δρόμο της Παναγίας, πίσω από τις πολύβουες καφετέριες, σε ένα ήσυχο, απάνεμο, νησιώτικο καλντερίμι.

Μεταξύ μας-1

Η ατμόσφαιρα: Ένα από τα πιο καλόγουστα μαγαζιά της Τήνου. Ατμοσφαιρικό, με όμορφη, φροντισμένη διακόσμηση, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Τήνου, που τονίζεται από προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως οι πετρόχτιστες καμάρες και οι μαρμάρινες επιγραφές, όλα σε ήσυχες, παλ αποχρώσεις.

Μεταξύ μας-2

Το φαγητό: Στο «Μεταξύ μας» θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα με ευρύτερα μεσογειακά στοιχεία. Πολλά από τα φαγητά τα οποία επιμελείται η κυρία Μαριγώ, έχουν παραδοσιακό, σπιτικό χαρακτήρα, ενώ ορισμένα διανθίζονται από διακριτικές πινελιές δημιουργικότητας, με την προτροπή του γιου της Δημήτρη Τατσιώνα, υπεύθυνου του εστιατορίου εδώ και λίγα χρόνια. Τη τελευταία φορά που το επισκεφτήκαμε δοκιμάσαμε νόστιμους γεμιστούς κολοκυθανθούς με κιμά αυγολέμονο, φοβερό κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκύθια και σάλτσα αυγολέμονο, ψαρονέφρι με λεμονοθύμαρο και πλευρώτους και φρέσκο καλαμάρι γεμιστό με τυριά και ντοματοπιπεριά. Οι πίτες τους είναι πάντα καλοφτιαγμένες, με μαέστρικο φύλλο πλασμένο στη κουζίνα τους: πολύ καλή αγκιναρόπιτα και θαυμάσια κι η τυρόπιτα με ανθότυρο Τήνου, φέτα, ντομάτα και λούζα ντόπια.

Μεταξύ μας-3

Η φιλοσοφία τους είναι να χρησιμοποιούν, στο μέτρο του δυνατού, τηνιακά τοπικά προϊόντα, κι όπου χρειάζεται ενίσχυση, προσπαθούν να αναζητούν πρώτη ύλη από τα γύρω νησιά. Αξιοσημείωτη η γκάμα τους με τα τοπικά τυριά του νησιού. Από τα ωραία πιάτα τους είναι τα πολίτικα γεμιστά με σταφίδα και κουκουνάρι, κι επίσης τα τηγανιτά ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο Τήνου, τα ξιδάτα αγκιναράκια με σκόρδο, τα τυράκια τους φτιαγμένα με ντόπιο πέτρωμα που ζυμώνεται μαζί με μυρωδικά και μπαχαρικά. Λουκούμι το αρνάκι στη λαδόκολα με ντομάτα, πιπεριά και τηνιακή κεφαλογραβιέρα. Στο μενού τους βρίσκουμε και μακαρονάδες με θαλασσινά ή αστακό, όπως και φρέσκα ψάρια.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20€/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Η λίστα με τα εμφιαλωμένα κρασιά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Για την ώρα βρίσκουμε λίγες επιλογές από τις Κυκλάδες και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι και βράδυ από Μάρτη μέχρι Νοέμβρη, Ιανουάριο και Φεβρουάριο μόνο Παρασκευοσαββατοκύριακα. Το Δεκέμβρη το εστιατόριο είναι κλειστό.

Μεταξύ μας,

Αριστείδου Κοντογεώργη, Χώρα Τήνου,

Τ/2283025945

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή