Ενταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη

Ενταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «απεχθή» χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Γιαβαντ Ζαριφ, την χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ μετά τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη που άφησε πίσω της 13 νεκρούς.

«Απεχθής η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου… Ο Ιρανικός λαός απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ περί φιλίας», γράφει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ του Ιράν σε λογαριασμό του στο Twitter, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τραμπ ότι προσεύχεται για τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το Ιράν φέρει ευθύνες για την ύπαρξή τους διότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία».

«Θρηνούμε και προσευχόμαστε για τα αθώα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ιράν και για τον ιρανικό λαό, ο οποίος διέρχεται τόσο δύσκολους καιρούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

«Υπογραμμίζουμε ότι τα κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία διακινδυνεύουν να πέσουν θύματα του κακού που προωθούν», συμπλήρωσε.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη οδήγησε στον θάνατο 13 ατόμων και των τραυματισμό 43 ακόμα, σύμφωνα με τις αρχές. Κατά τις υπηρεσίες ασφαλείας, απετράπη επίσης μια τρίτη επίθεση. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή