Βέβαιος ο Σταϊνμάγερ για συμφωνία στις 15 Ιουνίου

Βέβαιος ο Σταϊνμάγερ για συμφωνία στις 15 Ιουνίου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15/6, θα έχουμε συμφωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα ότι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση.

Aπό την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε πως  είναι βέβαιο ότι θα υπάρξεισυμφωνία, σημειώνοντας όμως ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, καθώς το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ανάλογα προβλήματα χρέους αντιμετωπίζουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Με τα μέσα που διαθέτει σήμερα η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πανευρωπαϊκό πρόβλημα του χρέους. Ο μόνος τρόπος καταπολέμησης της κρίσης χρέους είναι η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ και της ανάπτυξης», προσέθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος είναι αναγκαία η οικονομική και νομισματική ενοποίηση, αλλά η βάση της είναι ο πολιτισμός μας και οι αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Η Ελλάδα δεν κοίταξε ποτέ πρώτα τον εαυτό της γι' αυτό παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού οι Έλληνες παραμένουν προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό όραμα. Όταν η Ελλάδα ζητά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων της, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας έχει εκπληρώσει όλες τις δικές της υποχρεώσεις, αυτό το στηρίζει στην αρχή της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα για την πορεία ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να καταστεί βιώσιμο για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά.

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου γιατί αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός, ενώ επαίνεσε τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντάς την γενναία.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι έκβαση απέδειξε ότι πριν την απόφαση για το brexit έπρεπε να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μεταξύ των πολιτικών εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν οι Βρετανοί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει αν κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ελκυστική.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία έγιναν δεκτοί το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τη σύζυγό του.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή