Κάθετη πτώση της αξίας των συναλλαγών στα 43 εκατ. ευρώ

Κάθετη πτώση της αξίας των συναλλαγών στα 43 εκατ. ευρώ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nωχελική και άνευρη παρέμεινε η χρηματιστηριακή συνεδρίαση και την τελευταία μέρα της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου. Η κάθετη πτώση της αξίας των συναλλαγών που έκλεισε στα 43 εκατ. ευρώ αποτυπώνει την άρνηση των εγχώριων και διεθνών χαρτοφυλακίων να αναλάβουν επενδυτικό ρίσκο στο Ελληνικό χρηματιστήριο όσο παραμένει σε εκκρεμότητα το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας και η εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ αλλά και η ρύθμιση του εγχώριου δημόσιου χρέους.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,39%   και διαμορφώθηκε στις 782,10 μονάδες. Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά επέστρεψε στην εσωστρέφεια και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα και να απομακρυνθεί ο γενικός δείκτης από τα υψηλά έτους των 797,16 μονάδων που είχε αναρριχηθεί στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 11ης Μαΐου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή