Μητσοτάκης: «Εχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές»

Μητσοτάκης: «Εχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα για εκλογές, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα μέσω τροπολογιών.

«Αφού έχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές» προέτρεψε στην έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι έρχονται διατάξεις δημοσιονομικές και ασφαλιστικές σε νομοσχέδιο για τα ψάρια.

«Πολλές φορές έχετε ξαναφέρει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, παρότι το Σύνταγμα το απαγορεύει. Όπως απαγορεύει να περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικές διατάξεις σε άλλα νομοσχέδια. Αλλά να εισάγετε τροπολογίες και δημοσιονομικά μέτρα σε νομοσχέδιο για τα ψάρια, αυτό δεν το έχετε ξανακάνει. Ξεπερνά το γελοίο» ήταν η αποστροφή του.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «Προσβάλλετε τη θεσμική τάξη και τη νοημοσύνη των πολιτών. Από ποιόν προσπαθείτε να κρυφτείτε; Από την κοινωνία; Σας βλέπει, όσο κι αν λέτε ότι βλέπει survivor».

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα ήταν ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας πως  «παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν σε μια διαπραγμάτευση που απλώς παρίστασθε».

Το θέμα του χρέους

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα τους χρέους λέγοντας πως «αφού χάσατε χρόνο και τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης, σηκώσατε ψηλά το θέμα του χρέους για να έρθουν να ψηφίσουν οι βουλευτές σας. Το έκαναν και τώρα είμαστε και πάλι εδώ για να ψηφίσουμε νέα προαπαιτούμενα με τροπολογία. Η χώρα όμως, δεν σταματά να πληρώνει το λογαριασμό της παραμονής σας στην εξουσία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η δικιά σας πολιτική ήττα».

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην έναρξη της ομιλίας του και στην τραγωδία στο Μενίδι όπου ένα 11χρονο αγόρι έπεσε νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. 

 

Αντίδραση Μαξίμου

Η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν άμεση και σε εξίσου υψηλούς τόνους με την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμενα το μαξίμου ανέφερε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης σωπαίνει ενοχικά για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή και ματαιοπονεί ζητώντας εκλογές, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ανέφερε: ότι την ώρα που η κυβέρνηση κορυφώνει τη διαπραγματευτική μάχη σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώνοντας στον εθνικό στόχο της ρύθμισης του χρέους και την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης και στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό, επίμονα μίζερος και μονότονος, ζητά για μία ακόμη φορά εκλογές.

«Αρνείται να αντιληφθεί, ότι εκτός από τον διακαή πόθο του να επιστρέψει στις καρέκλες της εξουσίας, υπάρχει και το εθνικό συμφέρον» σημείωνει στο σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:

«Οι σύμβουλοί του τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Θα μπορούσαν τουλάχιστον σήμερα να του επισημάνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και να τον αποτρέψουν. Σε κάθε περίπτωση να μην ματαιοπονεί, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες.

Στο μεσοδιάστημα, ας προσπαθήσει για πιο πειστικό αφήγημα, γιατί δεν μπορεί πια να ανακαλύπτει ύφεση όταν όλοι οι ξένοι οίκοι και τα επίσημα στοιχεία ελληνικών και ξένων ανεξάρτητων αρχών επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Το Μέγαρο Μαξίμου ολοκλήρωσε το σχόλιο του σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει επιτέλους για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ρόλο που διαδραμάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του στο σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή