Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι – Ζημιές σε σπίτια από μολότοφ

Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι – Ζημιές σε σπίτια από μολότοφ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την Πέμπτη το βράδυ, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Η πορεία των κατοίκων κατέληξε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και για λίγη ώρα έγινε συμβολική κατάληψη στον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κίνηση των συρμών, αλλά αποκαταστάθηκε σύντομα.

Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση, καθώς περίπου 200 άτομα, εκ των οποίων κάποια που είχαν αποκοπεί από την πορεία και ενώθηκαν με ομάδα που είχε βγει από το γήπεδο του Αχαρναϊκού, επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.

Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, χωρίς να προξενήσουν ζημιές.

Το τρένο σταμάτησε προς στιγμήν αλλά συνέχισε μετά από λίγο για τον προορισμό του.

Μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς έχουν γίνει πέντε προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή