Τόσκας: «Το άβατο της δυτικής Αττικής μπορεί να σπάσει, αλλά όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα»

Τόσκας: «Το άβατο της δυτικής Αττικής μπορεί να σπάσει, αλλά όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H κατάσταση στη δυτική Αττική θα εκτονωθεί …Η δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο μπορεί να σπάσει…», εκτίμησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Μπορεί να σπάσει, αλλά όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, και εξήγησε: «Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση-τη νόμιμη και μόνο-τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ' όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη δυτική Αττική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε, με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού, την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

 

Με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, στον ίδιο ραδιοσταθμό, ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του, για να μας κάνει προτάσεις και γι' αυτή την περιοχή». «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική, και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων, θα πει ψέματα», σημείωσε.

 

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά την παράνομη οπλοχρησία, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή