Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ

Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄  

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο σπαγκέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει), λιωμένες
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο (ή, εναλλακτικά, 2 κοφτά κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού (ή όσο θέλουμε) μπούκοβο γλυκό ή καυτερό (ή μισό-μισό)
  • 1½ κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα, τριμμένη (ή άλλο τυρί για μακαρόνια της αρεσκείας μας)

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 2 – 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Παράλληλα, σε μια άλλη ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 80 ml από το μετρημένο λάδι το σκόρδο για μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και η σάλτσα να μελώσει.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα βρασμένα μακαρόνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να κολλήσει πάνω στα ζυμαρικά και οι γεύσεις να ενωθούν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με όσο τριμμένο τυρί θέλουμε.

  •  Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα.

Τι πίνουμε

 Ενα λευκό τραγανό και αρωματικό κρασί. Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή