ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Ρεσιτάλ πιάνου του Alain Lefèvre για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

• Ο διεθνούς φήμης Γαλλοκαναδός σολίστ και συνθέτης Alain Lefèvre προσφέρει αφιλοκερδώς ρεσιτάλ πιάνου με συνθέσεις του από το cd «Sas AGAPO» για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοικτή, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα). Απόψε, ώρα 8 μ.μ. Το ρεσιτάλ τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Γαλλίας.

• Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έως τις 30 Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

• Στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ. 215-51.58.968) παρατείνονται λόγω επιτυχίας μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου οι παραστάσεις του έργου «Ο Παπαγάλλος μου» (1903) σε σκηνοθεσία Αννας Κοκκίνου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο σπάνιο κείμενο-αντίκα της Σοφίας Τρικούπη και πρωταγωνιστούν η Αννα Κοκκίνου, η Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, ο Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος.

• Περίπατος στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας με τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ, που θα ξεναγήσει στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας (6.30 μ.μ.). Σημείο εκκίνησης: εκκλησία Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στην αρχή του λόφου του Φιλοπάππου (Φεστιβάλ Αθηνών, «Ανοιγμα στην πόλη»).

• Η Δήλιος Ακαδημία Σύγχρονης Μουσική είναι νέος διεθνής κύκλος συναυλιών και διαλέξεων σύγχρονης μουσικής και διοργανώνεται στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου έως τις 19 Ιουνίου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αλέξανδρο Σπύρου.

• Εκθεση νέων έργων της Ειρήνης Ηλιοπούλου στην Ena Art Gallery (Βαλαωρίτου 9γ).

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ