Κατονομάστηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ

Κατονομάστηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατονομάστηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άτομα με τον αριθμό των θυμάτων να αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο Μοχάμεντ Αλχατζαλί, 23 ετών με καταγωγή από τη Συρία είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία το 2014 και σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. «Πραγματοποίησε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να ξεφύγει από τον πόλεμο και το θάνατο στη Συρία, για να τον συναντήσει τελικά  εδώ στην Βρετανία, στο ίδιο του το σπίτι», σχολίασε η φιλανθρωπική οργάνωση Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία. Η ίδια οργάνωση πρόσθεσε ότι ο νεαρός διέμενε σε διαμέρισμα του 14ου ορόφου με τον αδερφό του Ομάρ. Τα δύο αδέρφια χωρίστηκαν στην σκάλα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το φλεγόμενο κτίριο.

Κατονομάστηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ-1

φωτογραφία από το BBC

Ο Ομάρ διασώθηκε από τους πυροσβέστες, αλλά ο Μοχάμεντ επέστρεψε στο διαμέρισμά του και επιχείρησε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά του πίσω στη Συρία. «Ο Μοχάμεντ μιλούσε για δύο ώρες με έναν φίλο του στη Συρία, περιμένοντας να διασωθεί», ανέφερε η Εκστρατεία Αλληλεγγύης. «Προσπάθησε να μιλήσει με την οικογένειά του, αλλά λόγω της κατάστασης στη Συρία δεν τα κατάφερε. Είχε να τους δει 4 χρόνια», συμπλήρωσε. «Όταν η φωτιά έφτασε στο διαμέρισμά του, αποχαιρέτισε τον φίλο του και του ζήτησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στους συγγενείς του», μοιράστηκε η φιλανθρωπικής οργάνωση στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο Μοχάμεντ και ο Ομάρ θα συμμετείχαν το Σάββατο σε εκδήλωση της οργάνωσης στη μνήμη της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit το περασμένο καλοκαίρι. Πλέον η εκδήλωση θα αφιερωθεί στον ίδιο και τα θύματα της πυρκαγιάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή