Απαλλαγή Σαββαΐδου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Απαλλαγή Σαββαΐδου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαλλαγή της πρώην Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που τις είχε αποδοθεί, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του.

Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για ασκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά τυχών ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποιήσαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή