Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της συμφωνίας

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της συμφωνίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 71,5% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, πιστεύει ότι στο Eurogroup η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε, έναντι ποσοστού μόλις 13% που απαντά θετικά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτυπώνουν την απογοήτευση για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, η οποία αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπικές επιδόσεις της κυβέρνησης, που συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει περαιτέρω υποχώρηση, βρισκόμενος στο 15%, έναντι 16,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Ν.Δ. εμφανίζεται να ενισχύει τις δυνάμεις της και μετριέται στο 33% έναντι 32,5% στην προηγούμενη μέτρηση. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, η Χ.Α. με 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Αυτά είναι τα κόμματα που εμφανίζονται να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Ολα τα υπόλοιπα δεν καταφέρνουν να πιάσουν το όριο του 3%.

Οσον αφορά τη συνολική αποτίμηση της συμφωνίας και την απόφαση του Eurogroup, σε ποσοστό 82,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε σε διαρκή λιτότητα, έναντι ποσοστού μόλις 10% που εκτιμούν ότι μετά την απόφαση αυτή η Ελλάδα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να τερματίσει την κρίση.

Για το ζήτημα του χρέους, το 77,5% απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αποτελεσματικά μια ουσιαστική μείωση του δημοσίου χρέους, με το 16,5% των ερωτηθέντων να απαντά θετικά.

Η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης είναι συντριπτική, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 69,5% έναντι 10,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα με 33% έναντι 16%.

Το 33% των ερωτηθέντων επιθυμεί μετά τις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ., έναντι 16% που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 18% τάσσονται υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή