Σοκολατάκια με κεράσι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 35΄, Αναμονή: 45 – 55 μέρες

Υλικά (για περίπου 2 κιλά)

  • 1 κιλό κεράσια  
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ή τσίπουρο
  • 500 γρ. γλυκό βανίλια έτοιμο (υποβρύχιο)
  • 500 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια (χωρίς να αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια τους) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα βάζο και ρίχνουμε μέσα το οινόπνευμα. Αφήνουμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30 – 40 ημέρες, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.

Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Βάζουμε το γλυκό βανίλια σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας μέχρι να λιώσει. Ακουμπάμε μια σχάρα με ποδαράκι πάνω σε μια πιατέλα δίπλα στην κατσαρόλα.

Παίρνουμε ένα-ένα τα κεράσια από το κοτσάνι τους, τα βουτάμε στη βανίλια και τα ακουμπάμε στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η βανίλια.

Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κεράσια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω την τρούφα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε, πάλι κρατώντας τα από τα κοτσάνια τους, ένα-ένα τα κερασάκια στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα με την τρούφα.

Μόλις κρυώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθεί, φυλάσσουμε τα κερασάκια σε ένα βάζο ή σε μια πιατέλα με καπάκι, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για περίπου 15 ημέρες. Στο διάστημα αυτό το γλυκό βανίλια θα έχει λιώσει από τα υγρά του φρούτου και από το οινόπνευμα που το έχει ποτίσει.

Τip

Εναλλακτικά, μπορούμε, αντί για κεράσια, να χρησιμοποιήσουμε βύσσινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή