Tόσκας: Προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ το θέμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Εξαρχείων

Tόσκας: Προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ το θέμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Εξαρχείων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία που γίνεται αυτή την ώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη, απαγορεύθηκε για λόγους δημόσιας ασφαλείας, λόγω των φόβων επεισοδίων από την παράλληλη πραγματοποίηση αντισυγκεντρώσεων, καθώς και εξαιτίας της ύπαρξης επικίνδυνων για την υγεία συνθηκών, λόγω του μίγματος καύσωνα – σκουπιδιών των τελευταίων ημερών. 

Πράγματι, πέρα από τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ, είχαν προγραμματιστεί στον ίδιο χώρο δύο συγκεντρώσεις κατά της «αστυνομικής κατοχής» και υπερ της «αλληλεγγύης στον αγώνα κρατουμένων». Παράλληλα, στην πλατεία Κολωνακίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση «κατά της αστυνομικής βίας» από την Αναρχική Συνομοσπονδία. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχε η πιθανότητα «άτομα ή ομάδες προσώπων να επιχειρήσουν να εκφράσουν με ακραίο και βίαιο τρόπο την αντίθεσή τους» στην εκδήλωση ΠΟΑΣΥ. 

Χθες, ο κ.Τόσκας δήλωσε πως σκοπός της συγκέντρωσης ήταν «να απαγορευτεί και μετά να παρουσιαστεί σαν επιβεβαίωση του αβάτου», ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τη ΝΔ πως «υποθάλπει τεχνητές κρίσεις», προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. 

«Πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», απάντησε με ανακοίνωση της η Πειραιώς, τονίζοντας ότι η πολιτεία ήταν υποχρεωμένη να διασφαλίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή