Ρεβίθια στη σκεπασταριά

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 45΄

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 μεγάλα κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 καυτερή πιπεριά, ολόκληρη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: 

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια για να μαλακώσουν και για να φύγουν οι φλούδες (αν έχουν). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε στρώση και τα σκεπάζουμε με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε την πιπεριά και το δεντρολίβανο (κάποιοι προσθέτουν και φύλλα δάφνης), αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα ρεβίθια.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή