Συναυλία στο πατρικό της Κάλλας

Συναυλία στο πατρικό της Κάλλας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αυλή του πατρικού σπιτιού τής Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώρι Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, μία επετειακή συναυλία λυρικού τραγουδιού με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977. Ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα», ιταλικές καντσονέτες, αλλά και το τραγούδι «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά» από την οπερέτα «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Ερειπωμένο και αφημένο στη μοίρα του για δεκαετίες, πριν από λίγα χρόνια το οικογενειακό σπίτι του πατέρα της διάσημης ντίβας, Γιώργου Καλογερόπουλου, πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να το αποκαταστήσει και να το μετατρέψει σε μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για την Κάλλας. Σημειωτέον ότι η Ελληνίδα υψίφωνος δεν μεγάλωσε στο Νεοχώρι, αλλά στη Νέα Υόρκη, όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς της λίγο πριν από τη γέννησή της, ενώ σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε στην Αθήνα με τη μητέρα και την αδελφή της.

​​Η είσοδος στη συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeum, είναι ελεύθερη. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή