Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην χωριό Αναφωνήτρια, κοντά στην μονή του Αγίου Γεωργίου στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κατακάψει 50 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πευκοδάσους, ενώ στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Πάτρα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετσετέρ από την Κεφαλονιά και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ από την υπερπροσπάθεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου μεταφέρθηκε ένας υπάλληλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, ο οποίος ζαλίστηκε και παρουσίασε σημάδια αφυδάτωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή