Μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της Κέρκυρας αλλά και σε δασική έκταση στη Ζάκυνθο.

Στην πρώτη περίπτωση και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς, μία εκ των οποίων έχει τεθεί σε περιορισμό, ενώ η άλλη που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 10 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, η μία μετά την άλλη εμφανίζονται οι πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, καθώς σήμερα – ευτυχώς χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές – καίγεται ένα πανέμορφο πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθωνιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 οχήματα με 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, που δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθωνιές και Μαριές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή