Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τμήματα της επίμαχης ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων του υιού του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου για τη συνάντησή του με τη Ρωσίδα δικηγόρο, συνεργαζόμενη με το Κρεμλίνο, Νατάλια Βεσελνίτσκαγια έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, η οποία έχει στα χέρια της τον… ένοχο διάλογο, ο οποίος είχε ως στόχο την σπίλωση της εικόνας της τότε εκλογικής αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ του πρεσβύτερου και προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. κοινοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες ολόκληρης της ανταλλαγής μηνυμάτων με τον εκδότη Ρομπ Γκόλντστοουν.

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους-1


 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, ο πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τον υιό Τραμπ αναφέροντας ότι ένας αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης είχε στην κατοχή του ενοχοποιητικά στοιχεία κατά της Κλίντον και είχε την επιθυμία να τα κοινοποιήσει στα μέλη της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. 
Τα έγγραφα «θα ενοχοποιούσαν την Χίλαρι για τις δοσοληψίες της στη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμα για τον πατέρα του», έγγραφε το πρώτο e – mail. «Πρόκειται προφανώς για ιδιαίτερα διαβαθμισμένο και ευαίσθητο υλικό, αλλά είναι κομμάτι της Ρωσίας και της υποστήριξης της κυβέρνησής της προς τον κ. Τραμπ», αναφερόταν στη συνέχεια.

«Εάν είναι αυτό που λες, το λατρεύω, ιδιαίτερα για αργότερα το καλοκαίρι», απάντησε εντός λεπτών ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ.

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους-2

Η ανταλλαγή συνεχίσθηκε για κάποιο διάστημα με στόχο να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά εν τέλει ο σύνδεσμος μεταξύ της Ρωσίδας δικηγόρου και του υιού του Αμερικανού προέδρου, επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζ. με την πρόθεση να συμφωνηθεί συνάντηση, καθώς η πρώτη βρισκόταν στην Νέα Υόρκη. Η συνάντηση, όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με την αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου σε αυτήν θα παρεβρισκόταν ο τότε επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μαναφορτ και ο γαμπρός – και πλέον στενός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο – Τζάρεντ Κάσνερ. Λίγες ημέρες αργότερα, οι εμπλεκόμενοι βρέθηκαν στον 25ο όροφο του Trump Tower στην Νέα Υόρκη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των επιλήψιμων πληροφοριών κατά της Κλίντον.

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους-3

Δεν είναι ξεκάθαρο, εάν η εν λόγω συνομιλία αποτελεί τμήμα μίας ευρύτερης προσπάθειας Ρώσων αξιωματούχων να υποβοηθήσουν την υποψηφιότητα Τραμπ, ούτε το εάν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση κατά της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, η οποία πλέον αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει η αμερικανική Δικαιοσύνη, ώστε να αποφανθεί για το εάν υπάρχει συμπαιγνία μεταξύ των συνεργατών του Τραμπ και της Μόσχας με στόχο τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους-4

Άγνωστό είναι επίσης και το περιεχόμενο των βλαπτικών για την εικόνα της Κλίντον πληροφοριών που ισχυρίζονταν οι Ρώσοι ότι έχουν στην κατοχή τους.

Η συνάντηση ήταν για… ανοησίες

Μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσίευση του άρθρου των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. κοινοποίησε το σύνολο της ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του ιδίου και του Ρομπ Γκόλντστοουν, Βρετανού πρώην ρεπόρτερ σε εφημερίδα ταμπλόιντ και εκδότη, με τον οποίο απέκτησε διασυνδέσεις η οικογένεια Τραμπ, όταν επεδίωκε επιχειρηματικό άνοιγμα στη Ρωσία. Ο Γκόλντστοουν επικοινώνησε με τον υιό του Ντόναλντ Τραμπ εκ μέρους του διάσημου στη Ρωσία τραγουδιστή, Εμίν Αγκαλάροφ, του οποίου ο πατέρας Αράς Αγκαλάροφ είναι γνωστός ως «ο Ντόναλντ Τραμπ της Ρωσίας». Οι δύο οικογένειες είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνεργασθεί με τους Αγκαλάροφ για να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ομορφιάς Miss Universe στη Μόσχα το 2013.

«Προς όλους, ώστε να είμαι απολύτως διαφανής, δημοσιεύω ολόκληρη την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τον Ρομπ Γκόλντστοουν σχετικά με τη συνάντηση της 9ης Ιουνίου 2016. Το πρώτο e – mail στάλθηκε στις 3 Ιουνίου 2016 από τον Ρομπ, ο οποίος μετέφερε το αίτημα του Εμίν, άτομο το οποίο γνωρίζω από τον διαγωνισμό Miss Universe του 2013 που έγινε κοντά στη Μόσχα», διευκρίνισε σε κείμενό του ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ., το οποίο επισυνάφθηκε στην ανάρτησή του ως φωτογραφία.

«Ο Εμίν και ο πατέρας του έχουν μία αξιοσέβαστη εταιρεία στη Μόσχα. Οι πληροφορίες που ισχυρίστηκαν ότι έχουν για τη Χίλαρι Κλίντον πίστευα ότι ήταν μέρος έρευνας για τους πολιτικούς αντιπάλους. Αρχικά, ήθελα να έχω μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο αυτό δεν ευοδώθηκε, καθώς είπαν ότι η γυναίκα (που είχε τις πληροφορίες) θα βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και ρώτησε εάν μπορούσα να συναντηθούμε», εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Η γυναίκα, όπως έχει δηλώσει δημόσια, δεν ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης, όπως έχουμε εμείς πει, δεν είχε πληροφορίες να προσφέρει και ήθελε να συζητήσει για τις πολιτικές υιοθεσίας και την νομοθετική πράξη Μαγκνίτσκι», πρόσθεσε ο Τραμπ ο νεότερος.

«Για να ορίσω το νοηματικό πλαίσιο, όλα αυτά συνέβησαν πριν ο τωρινός ρωσικός πυρετός έρθει στη μόδα. Όπως είπε ο Ρομπ Γκόλντστοουν σήμερα σε δηλώσεις του, ολόκληρη η συνάντηση ήταν ‘’οι πιο άσκοπες ανοησίες που έχω ακούσει ποτέ και αναστατώθηκα ιδιαίτερα από αυτές’’», κατέληξε ο υιός του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. για τις επαφές με Ρώσους-5

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή