Μέρες και νύχτες του καλοκαιριού

Μέρες και νύχτες του καλοκαιριού

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο Άγιος Νικόλαος στο Μπούρτζι της Χαλκίδας κρύβει έναν θησαυρό στην παραλία, ακριβώς πάνω στο κύμα. Ο Βαγγέλης Μπιθικούκης –επί πτυχίω στο Οικονομικό της Νομικής Αθηνών– αλλάζει πορεία, βάζει τον σκούφο του μάγειρα, φοιτά στη Le Monde και με το πτυχίο στο χέρι ρίχνει λίγο Αλάτι στην οικογενειακή ψαροταβέρνα, νοστιμεύοντας τις γεύσεις της θάλασσας. Αναζητά τα ποτά του αποκλειστικά από την ευβοϊκή παραγωγή: κρασιά από το Κτήμα Αβαντίς, μπίρες Septem από το Αυλωνάρι, τσίπουρο και ούζο από την ποτοποιία Άβαντες. Νιάτα, φρεσκάδα, δημιουργικότητα, χαμόγελο, ευγένεια, σεβασμός στην παράδοση και στον τόπο: το αποτέλεσμα μας σκλαβώνει!

Αλάτι – γεύσεις θάλασσας, τηλ. 22210-52394, Μπούρτζι Χαλκίδας

– Ζεστό απομεσήμερο στην Αθήνα και προχωρώ με μια μικρή νιόφυτη λεβάντα κι ένα σούπερ ντιζαϊνάτο λευκό κουτί στο χέρι. Χαμογελώ γιατί σκέφτομαι ότι κρατώ στα χέρια μου L’ esprit du lac της περίφημης, ιστορικής Lac de Roches, του λευκού κρασιού που γέμιζε τα ποτήρια των οινόφιλων της δεκαετίας του ’80. 

Όχι, δεν μιλάω με γρίφους. L’ esprit du lac είναι το καινούργιο ροζέ προβενσάλ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, το «Πνεύμα της Λίμνης» της περίφημης λίμνης των Πετρών του Αμυνταίου, της Lac de Roches. Ένα ροζέ βότσαλο στη λίμνη λοιπόν, μία ακόμα ετικέτα – και τι ετικέτα! Υπέροχη, ραφινάτη, κομψή! Τρέλα! Ένα ροζέ τύπου Προβηγκίας από Ξινόμαυρο 100% παρακαλώ! Φινετσάτο, νευρικό, αρωματικό και πικάντικο όσο ακριβώς πρέπει για να σε κάνει να χαμογελάς ικανοποιημένος τόσο ένα ζεστό απομεσήμερο στην Αθήνα όσο κι ένα δροσερό βράδυ διακοπών. Αναζητήστε το εγκαίρως. Η φετινή πρώτη παραγωγή είναι πολύ μικρή! Παγώστε το και πιείτε εις υγείαν του Στέλλιου Μπουτάρη και της ωραίας του οικογένειας!

– Πιο κέντρο δεν γίνεται! Στη σκιά της Μητρόπολης! Μικρά τραπεζάκια στον πλακόστρωτο πεζόδρομο που δεν μας χωράνε ποτέ όλους! Στέκι παλιών και νέων φίλων, πηγαδάκι οινικών συζητήσεων και στα ποτήρια, αν κι εσύ το κάνεις κέφι, πρωτότυπες γευστικές αναζητήσεις στους χώρους των «διαφορετικών» κρασιών. 

Heteroclito, τηλ. 210-3239406, Φωκίωνος και Πετράκη 

– Το μεσημέρι που η Αθήνα φλέγεται, είμαστε εκεί, στο By the glass, στη δροσερή στοά στην καταπράσινη πλατεία δίπλα στη Ρωσική εκκλησία. Ή και τα βράδια, όταν οι χώροι πρέπει να προσφέρουν τα απαραίτητα σκηνικά για χαλάρωση και φλερτ. 

By the glass, τηλ. 210-3232560, , Σουρή 3 και Φιλελλήνων  

– Στο Τουρκολίμανο εμείς δεν πάμε για ψάρι. Πάμε για μια συνάντηση με τη Mary Pickford, με τα κοκτέιλ, τα αφρώδη, τα ποτά και τα κρασιά της. Αλλά και για τα μεζεδάκια του Λαζάρου, που έπιασε στα δίχτυα του τη διάσημη σταρ του βωβού κινηματογράφου και μαζί με τον Θάνο Πουρναρούς –ναι, από το Baba au rhum!–την εγκατέστησαν στην ταράτσα του Βαρούλκου και μας κατέβασαν στον Πειραιά τρέχοντας!  

Mary Pickford, τηλ. 210-4123308, Ακτή Κουμουνδούρου 54-56

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή