Εναλλασσόμενη μόδα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φύση στο σπίτι

Θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση ενός φυτού στο τραπέζι της τραπεζαρίας ή ένα μοτίβο-λουλούδι στα μαξιλάρια του καναπέ. Αν αναρωτιέστε πόση «φύση» μπορεί να χωρέσει στο σπίτι σας, μια νέα τρίγλωσση έκδοση δίνει πολύχρωμες, αλλά με σύγχρονη «ντιζάιν» ματιά, απαντήσεις. «Modern Living Grandiflora: Interiors Inspired by Nature» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Βρετανίδας δημοσιογράφου εσωτερικών χώρων Claire Bingham, που κυκλοφορεί από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο teNeues σε αγγλική, γαλλική και γερμανική βερσιόν.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς φυλλωσιές και πρασινάδες, να φτιάξει μπουκέτα από «διάσημες» και λιγότερο γνωστές «οικογένειες» λουλουδιών ή να τα αποξηράνει με καινούργιες μεθόδους; Η δημοσιογράφος συνομιλεί με γνωστούς ανθοπώλες και άλλους επαγγελματίες που «δουλεύουν» με τη φύση και τα στοιχεία της, χρησιμοποιώντας τα σε έκταση ή σε όμορφες λεπτομέρειες. Δεν λείπουν και οι «βατές», κάν’ το-μόνος/-η λύσεις για μια σειρά από «εντός των τοίχων» διακοσμητικές αλλαγές.

Ο Ιταλός Αντρέα Μερέντι μιλάει για τα χειροποίητα λουλούδια που φτιάχνει από χαρτί, ενώ η Γαλλίδα σχεδιάστρια-καλλιτέχνις Ναταλί Λετέ παρουσιάζει ναΐφ ταπετσαρίες για παιδικά δωμάτια. Στη Σκανδιναβία, η φύση ξεχωρίζει κόντρα στα μινιμαλιστικά «εσωτερικά» τοπία, ενώ νοτιότερα το μέσα και το έξω «μπερδεύονται», για να καταλήξουν σε ένα ζωηρό πάτσγουορκ από υφές, μοτίβα και χρώματα.

 

Ένα φόρεμα, μια εμπειρία

Εσείς «δένεστε» ακόμη με τα ρούχα σας ή αναζητάτε την εναλλαγή; Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η Hook on Chic (www.hookonchic.com), η πρώτη που προτείνει την ενοικίαση φορεμάτων διεθνών οίκων στην Ελλάδα. 

Εναλλασσόμενη μόδα-1© Catwalking/Getty Images/Ideal Image

 

«Γιατί να αγοράσει κάποιος κάτι που στην ουσία θα το φορέσει μία φορά;» λέει στο «Κ» ο ιδρυτής της, Δημήτρης Σγουρός. «Η πλατφόρμα επιτρέπει σε κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση σε φορέματα διεθνών σχεδιαστών σε τιμή 80 με 90 τις εκατό κάτω από την τιμή πώλησής τους. Είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό, αλλά η νοοτροπία των ανθρώπων γενικότερα αλλάζει και εστιάζουν περισσότερο στην εμπειρία και όχι στην έννοια της κατοχής».

Το Hook on Chic απευθύνεται σε ηλικίες 27 με 40, με «έμφαση» σε κατηγορίες όπως εκείνη της «κουμπάρας», ενώ και οι μέλλουσες νύφες μπορούν να βρουν λύση για τη «μεγάλη μέρα». Με τιμές που κυμαίνονται από 60 μέχρι 200 ευρώ, η πλατφόρμα παρουσιάζει 200 φορέματα από 40 σχεδιαστές σε μεγάλη γκάμα μεγεθών. Στο «μενού» κομμάτια των Mary Katrantzou, Stella McCartney, Oscar de la Renta και Diane von Furstenberg, μεταξύ άλλων. Η ενοικίαση ενός φορέματος ισχύει για τέσσερις ημέρες, με τη δυνατότητα δοκιμής και επιστροφής εντός της ημέρας αν το αποτέλεσμα στον καθρέφτη δεν είναι ικανοποιητικό. 

«Στόχος» του Hook on Chic, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, είναι γυναίκες «με πολλές κοινωνικές εμφανίσεις, επειδή στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί μια γυναίκα να φοράει το ίδιο φόρεμα ξανά και ξανά, καθώς σήμερα όλα καταγράφονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή