Στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου για το Σχέδιο Β’ της τουρκικής πλευράς

Στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου για το Σχέδιο Β’ της τουρκικής πλευράς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ετοιμάζεται για ένα σημαντικό ταξίδι στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου, στα πλαίσια του οποίου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το περίφημο Σχέδιο Β΄ της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο της τουρκικής κυβέρνησης, ο ΜεβλούτΤσαβούσογλου θα μεταβεί εντός των επόμενων ημερών στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής και θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών.

Μέχρι στιγμής, η τουρκική πλευρά δεν δίνει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες αυτής της επίσκεψης. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σημαντική επίσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι τα τέλη αυτού του μηνός.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί και τους τ/κ πολιτικούς αρχηγούς. Σε αυτές τις συναντήσεις θα συζητηθεί το εναλλακτικό σχέδιο της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει την εξασφάλιση ομοφωνίας γύρω από τον νέο οδικό χάρτη, τον οποίο θα ακολουθήσει στην νέα περίοδο στο Κυπριακό.

Επίσης, οι πηγές αναφέρουν ότι το εναλλακτικό σχέδιο της τουρκικής πλευράς ξεπερνά τις υφιστάμενες παραμέτρους του ΟΗΕ και ανοίγει μια νέα σελίδα στο Κυπριακό Πρόβλημα. Η είδηση αρχίζει να βρίσκει αντίκτυπο τις τελευταίες ώρες στον τουρκικό τύπο, με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιγιέτ να προειδοποιεί ότι επίκεινται άκρως σημαντικές αποφάσεις για την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η επίσκεψη της Γαλλίδας Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, καθώς και οι επαφές του Νίκου Κοτζιά είναι εξελίξεις που βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο της Άγκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή