Αντιεξουσιαστές με πλούσιο «βιογραφικό» οι τρεις δράστες των βανδαλισμών στο μετρό

Αντιεξουσιαστές με πλούσιο «βιογραφικό» οι τρεις δράστες των βανδαλισμών στο μετρό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτοποιήθηκαν μέσω βίντεο οι τρεις δράστες που συμμετείχαν στις φθορές ακυρωτικών και αυτόματων μηχανημάτων στον Σταθμό Μετρό Ομόνοια, την 2 Μαΐου του 2017. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, 22, 21 και 31 ετών που προέρχονται από τον αντιεξουσιατικό χώρο, ενώ έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. 

Αναλυτικότερα, ο 22χρονος δράστης είχε συλληφθεί στις 13.04.2015 για συμμετοχή του σε κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και για φθορές που προκάλεσε μαζί με άλλα δύο άτομα σε τράπεζες.

Ο δεύτερος δράστης, 21 ετών, συνελήφθη στις 17.11.2016, στην επέτειο του Πολυτεχνείου ως υπαίτιος για τον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας και για ρίψη μολότοφ. 

Τέλος, ο 31χρονος δράστης είχε συλληφθεί στις 07.01.2015 για φθορές στην οδό Δεληγιάννη 50 όπου και βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, των διακεκριμένων φθορών αλλά και των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. 

Υπενθμίζεται, ότι οι δράστες αποβιβάστηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας και στη συνέχεια με τη χρήση βαριοπούλας έθραυσαν γυάλινη πύλη, επτά ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου, δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίου και οθόνη ΑΤΜ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών συνεχίζεται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή