ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής παραβίασε η αντιεξουσιαστική ομάδα του «Ρουβίκωνα», εισβάλλοντας στον χώρο με αίτημα την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα εισήλθαν στον, φυλασσόμενο κατά τα λοιπά, προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου και ανήρτησαν πανό και πέταξαν φυλλάδια. 

 

Περιπολικά της αστυνομίας περικύκλωσαν λίγη ώρα μετά τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας με στόχο την προσαγωγή τους. Παρά το γεγονός ότι αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ να γίνουν προσαγωγές, τελικά άλλαξαν τα δεδομένα.

Μετά απο επικοινωνία του προέδρου της Βουλής, καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε χώρο της δικαιοδόσίας του, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, κρατήθηκαν απλά τα στοιχεία των μελών και αφέθηκαν, με εντολή του κ. Βούτση, ελεύθεροι. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του Ρουβίκωνα εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Το ίδιο είχε συμβεί και τον Απρίλιο του 2015 και, πάλι, με αίτημα την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, τότε, είχαν φτάσει μέχρι το περιστύλιο και είχαν επιδεικτικά, σχολιάσει πως «την πόρτα της Βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο».

Πριν λίγα 24ώρα, εξάλλου, μέλη της ίδιας ομάδας πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο Δημαρχείο Ζωγράφου προκαλώντας φθορές ενώ είχαν εισβάλλει και στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ