Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο στη θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο στη θάλασσα της Ιαπωνίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πιθανολογείται ότι έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μεταδίδουν τα μέσα της χώρας.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να ενημερώσει σύντομα τα ΜΜΕ ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπέ συγκάλεσε κατεπειγόντως συνεδρίαση με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μετά την εκτόξευση.

Την εκτόξευση επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο και εικάζει πως ο πύραυλος ήταν βαλλιστικός.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 11.41 μ.μ. τοπική ώρα και σύμφωνα με τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο η πτήση του πυραύλου κράτησε 45 λεπτά και έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως η συγκεκριμένη εκτόξευση πρόκειται για καθαρή παραβίαση των διακηρύξεων των Ηνωμένων Εθνών καθώς ήταν απροειδοποίητη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sky News, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βορείας Κορέας». 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε πριν από λίγο αργότερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στη Βόρεια Κορέα.

«Η απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας είναι σοβαρή και πραγματική», δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Η νέα εκτόξευση σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή