Στα Ανοικτά Σχολεία χώρεσε όλη η Αθήνα

Στα Ανοικτά Σχολεία χώρεσε όλη η Αθήνα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωινό χουζούρι και το «βαρύ» πάπλωμα καταπολεμούνται… όταν σου αντιπροτείνουν ένα δελεαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Αυτό είχε υπόψη ο Δήμος Αθηναίων όταν σχεδίαζε τα φετινά εξαιρετικά πρωτότυπα θερινά τμήματα του προγράμματος «Ανοικτά Σχολεία», στα οποία φέτος συμμετείχαν 3.000 άτομα, ανήλικοι και ενήλικοι.

«Οι κάτοικοι της Αθήνας αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος όμως είναι ότι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών συναντιούνται, συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις σε έναν οικείο χώρο, στο σχολείο της γειτονιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εντυπωσιασμένος από το πανηγυρικό κλίμα στο Summer Camp δημιουργικής απασχόλησης στο 57ο/61ο Δημοτικό Σχολείο. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015, ενώ από το 2016 υλοποιείται με αποκλειστικό χρηματοδότη το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Athens Partnership.

«Τα παιδιά στον Κολωνό απασχολήθηκαν αρχικά με δράσεις από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του “Καρπού” δημιούργησαν το δικό τους φωτοκόμικ», περιγράφει στην «Κ» η κ. Ειρήνη Χαζάπη από την αρμόδια ομάδα του Δήμου Αθηναίων. «Τη σκυτάλη πήρε η “Ορχήστρα των Χωμάτων”, με την οποία οι μαθητές έφτιαξαν σκιάχτρα και κούκλες από χώμα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με προπόνηση σε “ολυμπιακά” παιχνίδια από την ομάδα “πeripatos”». Αυτές ήταν μερικές μόνον από τις συνολικά 40 προσφερόμενες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 12 σχολικά κτίρια –δημοτικά και γυμνάσια– σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Το απογευματινό πρόγραμμα είχε μεριμνήσει και για τους «μεγάλους», που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, εκπαίδευση για την αναζήτηση εργασίας, εργαστήρι πηλού, ρομποτικής αλλά και εκμάθησης τεχνικών τσίρκου και θεάτρου δρόμου. Το σχολεία απέδειξαν ότι είναι κυριολεκτικά «ανοικτά», αφού δράσεις δημιουργικής απασχόλησης προσφέρθηκαν σε μαθητές με αναπηρία αλλά και σε προσφυγόπουλα, που παρακολούθησαν κυρίως μαθήματα ελληνικών. Αλλωστε, στο φυλασσόμενο αλλά ανοικτό προαύλιο των σχολείων ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι – για λίγη μπάλα, μια παρτίδα σκάκι ή ένα καλαμπούρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή