Διαχρονικές μνήμες στη Σέριφο

Διαχρονικές μνήμες στη Σέριφο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημοτικός ξενώνας «Περσεύς» στο Λιβάδι Σερίφου, ο συμπαγής αυτός όγκος με τις λιτές γραμμές δίπλα από τη θάλασσα, ανοίγει τις πόρτες του για τρίτη συνεχή χρονιά και φωτίζεται από φωτογραφίες, χρώματα, εγκαταστάσεις και βίντεο. Με αυτό τον τρόπο επαναλειτουργεί ο ξενώνας (κλειστός από το 1997 και εγκαταλελειμμένος), εδραιώνοντας αλλά και προβάλλοντας την ενεργό παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Η έκθεση, σε επιμέλεια Aννας Σκιαδά, έχει τίτλο «Μνήμες διαχρονικές. Πορείες Δια-δρομές».

Οι κοιτώνες του ξενώνα φιλοξενούν τέσσερις καλλιτέχνες – φωτογράφους: τη Σάντυ Καραγιάννη που καταγράφει εσωτερικά σπιτιών της Σερίφου. Τον Θανάση Κοντάρη που αιχμαλωτίζει πρόσωπα αγαπημένα, οικεία του νησιού, και, παράλληλα, έχει επιμεληθεί και ένα βίντεο με συνεντεύξεις Σεριφιωτών, που θυμούνται τον «Περσέα» (το μοντάζ είναι του Μάρκου Χολέβα). Τον Παύλο Παπανελόπουλο που εστιάζει και διερευνά το υγρό στοιχείο. Και την Τάνια Πασχάλη που βυθίζεται στις θάλασσές της, στις λεπτομέρειες, στην κίνηση, στα κύματα, σε μια προσπάθεια ερμηνείας της ρευστότητας. Η αρχιτεκτονική του ξενώνα (με την υπογραφή του διακεκριμένου, σημαντικού για την εποχή του, Φίλιππου Βώκου) είναι βασισμένη στο μοντέρνο κίνημα των Ξενία και των τουριστικών μονάδων του ’60.

​​Εως τις 28 Αυγούστου στο Λιβάδι Σερίφου. Ωρες: 20.00 – 23.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή