«Γαλάζιες» αντιδράσεις για την κατάργηση της έπαρσης σημαίας

«Γαλάζιες» αντιδράσεις για την κατάργηση της έπαρσης σημαίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκ ολίγες ήταν οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της «Κ» για την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας παράλληλα με την ωδή του εθνικού ύμνου, που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έκανε λόγο για ακροαριστερή ατζέντα που στόχο έχει να πλήξει τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας. Τόνισε δε πως αποτελεί προσπάθεια αλλαγής ατζέντας μετά την ψήφιση δύο νέων μνημονίων.

«Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο, καταργείς την έπαρση της σημαίας. Έτσι, για ιδεολογικό "ξεκάρφωμα"» σχολίασε με μήνυμα του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Αντίδραση υπήρξε και από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νίκο Δένδια ο οποίος με αλλεπάλληλα tweet καυτηρίασε την απόφαση.

«Σε γνωρίζω από την κόψη»: Στις 4/8/1865 καθιερώνονται ως Εθνικός Ύμνος οι 2 πρώτες στροφές του ‘’Ύμνου εις την Ελευθερία’’ του Δ. Σολωμού. Αλλά όπως γράφει η ‘’Καθημερινή’’, το Υπ. Παιδείας αποφάσισε ότι οι μαθητές δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην έπαρση της σημαίας!» ανέφερε καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «Η κατάργηση ουσιαστικά της τελετής έπαρσης της σημαίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες…».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή