Γεννηματά: Θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας

Γεννηματά: Θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον και επίσημα πλέον υποψήφιο για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργο Καμίνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος επισκέφθηκε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα, στο γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη, την ευχαρίστησε για τις μεγάλες υπερβάσεις στις οποίες προχώρησε για να ανοίξουν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στον υπό ίδρυση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά και συμμετέχει στη διαδικασία για την αναγέννηση της μεγάλης και ενιαίας δημοκρατικής παράταξης.

«Η συμμετοχή όλων των υποψηφίων δεν διχάζει και δεν διαιρεί, αλλά αντίθετα προσθέτει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς. Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων, ώστε με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών να πετύχουμε την αναγέννηση της παράταξης και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε τις τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, τις οποίες διατύπωσε στις αρχές Αυγούστου όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα: να υπάρξει διαφάνεια και αξιοπιστία, άνεση χρόνου για την προεκλογική εκστρατεία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσει, ενώ τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί». 

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για την ηγεσία του νέου φορέα έχει εκδηλώσει επίσημα εκτός από τον Γ. Καμίνη και ο Γ. Ραγκούσης ενώ κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Οι εν δυνάμει υποψήφιοι είναι αρκετοί, ωστόσο οι έχοντες γνώση της ανθρωπογεωγραφίας και των συσχετισμών στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο θεωρούν ότι ο τελικός αριθμός υποψηφιοτήτων δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή