Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν το πλοίο «Blue Star Patmos» που μετέφερε 206 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα προσάραξε σε ξέρα, ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται το λιμάνι της Ιου.

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου-1

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του «Blue Star Patmos» μετεπιβιβάστηκαν στο «Super Jet» και στο σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου-2

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου-3

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα, Ανάφη υπάρχουν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου-4

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Φωτογραφίες από την προσάραξη του «Blue Star Patmos» στα ανοιχτά της Ιου-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή