Τουρκία: Η Γη είναι επίπεδη σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΑΚΡ

Τουρκία: Η Γη είναι επίπεδη σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΑΚΡ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την υφήλιο μας. Ο Τολγκάϊ Ντεμίρ, αρχηγός της τοπικής οργάνωσης νεολαίας του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος στον Δήμο Φάτιχ της Κωνσταντινούπολης, ισχυρίζεται ότι η Γη είναι επίπεδη. Ενώ επισημαίνει ότι η «θεωρία» ότι η Γη είναι στρογγυλή είναι μια σκευωρία των μασονικών στοών.

Η παρέμβαση του κ. Ντεμίρ, η οποία δημοσιεύτηκε σε επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπήρξε αφορμή για θύελλα αντιδράσεων στην τουρκική κοινωνία. Οι κύκλοι της αντιπολίτευσης ασκούν δριμύτατη κριτική στο κυβερνών κόμμα. Κάποιοι κύκλοι της τουρκικής κοινωνίας επιλέγουν να προσεγγίσουν την όλη εξέλιξη με χιουμοριστικό τρόπο.

«Ο κ. Ντεμίρ, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου περί αποστολής Τούρκου αστροναύτη στο διάστημα, μεταβαίνει στην άκρη της γης για να πηδήξει στο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν από λίγες ώρες η χιουμοριστική τουρκική ιστοσελίδα Zaytung.

Αντιμέτωπος με κύμα αντιδράσεων, ο κ. Ντεμίρ έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, η ηγεσία του ΑΚΡ επενέβη στην όλη υπόθεση και αφαίρεσε το επίμαχο άρθρο γνώμης από την ιστοσελίδα του.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ντεμίρ δηλώνει ότι πρόσφατα ανακάλυψε ένα άρθρο μιας ομάδας που φέρει την ονομασία «Flat Earth Society» και στην συνέχεια επιχείρησε να το μοιραστεί με τους αναγνώστες του. Ισχυρίζεται ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις της συγκεκριμένης ομάδας. Απλώς επιθυμούσε να μοιραστεί αυτή την θέση, την οποία θεωρεί περίεργη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή