Eldorado: Aναβρασμός και συνδικαλιστική κινητικότητα στα χωριά της Β. Χαλκιδικής για την αναστολή της επένδυσης

Eldorado: Aναβρασμός και συνδικαλιστική κινητικότητα στα χωριά της Β. Χαλκιδικής για την αναστολή της επένδυσης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μούδιασμα και αμηχανία προκάλεσε στα χωριά της Βόρειας Χαλκιδικής, γνωστά και ως Μεντεμοχώρια, η ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή της επένδυσης.

Στις στοές και τους υπολοίπους χώρους, παρατηρείται αναβρασμός, και στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ κ. Φωφη Γεννηματά.

Επίκεινται τις επομενες ώρες ανακοινώσεις και συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης στη ζοφερή για την οικονομία της περιοχής πραγματικότητα που πιστεύουν ότι θα διαμορφωθεί με την αποχώρηση της επένδυσης. “ Υπάρχει αγωνία, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και δεν θ αφήσουμε την περιοχή μας να μαραζώσει”, είπε στην “Κ” ο συνδικαλιστής κ. Νικος Ζαγαορακης και κάλεσε την κυβέρνηση “να ξεκαθαρίσει εάν θέλει 'ή όχι τις επενδύσεις”.

Ξεπερνούν τους 2.000 οι εργαζόμενοι με άμεση ή έμμεση σχέση, στην επένδυση της Ελληνικό Χρυσός που κινδυνεύουν να απολυθούν εφόσον η εταιρία υλοποιήσει την απόφασή της και δεν βρεθεί κάποια λύση, όπως ελπίζουν οι κάτοικοι τα Μαντεμοχώρια.

Απεναντίας η εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση ικανοποίησης σε όσους εναντιώνονται στην παρουσία και δραστηριοποίηση της Ελληνικός Χρυσός.

Εκπρόσωπος του Κινήματος εναντίον της επένδυσης, άφησε υπαινιγμούς για εκβιασμό της εταιρίας προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση επί των εξελίξεων. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή