Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Πέρα από τις σημαντικές ταινίες, τα βραβεία και τις απαστράπτουσες υπάρξεις στο κόκκινο χαλί, αυτό που σίγουρα θα μας μείνει στη μνήμη είναι τρία ρολόγια που δημιούργησε ο οίκος υψηλής ωρολογοποιίας Jaeger-LeCoultre, ο οποίος είναι εταίρος του Φεστιβάλ τα τελευταία 12 χρόνια. Πρόκειται για τρία γυναικεία μοντέλα Rendez-Vous, σε περιορισμένες συλλεκτικές εκδόσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία αποτελούν δημιουργίες του εργαστηρίου Métiers Rares (Σπάνιες Χειροποίητες Τέχνες) του ελβετικού οίκου.

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-1

Η συλλογή Rendez-Vous, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 και έχει συνδεθεί στενά με τον κόσμο του σινεμά, απέκτησε φέτος τρεις ρομαντικές εκδοχές  «Sonatina», οι οποίες εκφράζουν τρία στάδια του έρωτα: την αποπλάνηση, το ρομάντζο και την αγάπη. Κάθε μοντέλο κυκλοφορεί σε limited edition 8 μόλις κομματιών.

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-2

Και τα τρία Rendez-Vous Sonatina έχουν κάσες διαμέτρου 38,2 mm από ροζ χρυσό 18Κ, διακοσμημένες με διαμάντια και φορούν φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα. Μηχανικά υποστηρίζονται από τον αυτόματο Jaeger‑LeCoultre 735 Calibre. Όπως προδίδει και το όνομά τους, τα Rendez-Vous προσφέρουν τη δυνατότητα υπενθύμισης ενός σημαντικού ραντεβού σας. Με τη βοήθεια της κορόνας στο 2, ένα αστεράκι δείχνει την ώρα του μελλοντικού σας ραντεβού και σας ειδοποιεί με έναν απαλό ήχο. Στο 6, σε ένα ειδικό άνοιγμα στο καντράν, στο σχήμα των λουλουδιών που είναι ζωγραφισμένα πάνω σ΄αυτό, υπάρχει ακόμη μία ακόμη complication, η ένδειξη ημέρας και νύχτας, με τον ήλιο και το φεγγάρι να εμφανίζονται εναλλάξ σε ένα αέναο χορό.

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-3

Για τη δημιουργία των νέων Rendez-Vous Sonatina η Jaeger-LeCoultre επιστράτευσε τρεις σπάνιες χειροποίητες τεχνικές: του guillochage, εξ ού και οι υπέροχες ανάγλυφες διακοσμήσεις, της ζωγραφικής επάνω σε φίλντισι και της ένθεσης πολύτιμων λίθων. Το φιλντισένιο καντράν διακοσμείται στο χέρι με ένα ανάγλυφο μοτίβο και κατόπιν καλύπτεται με μία πολύ λεπτή στρώση χρώματος, αποκτώντας μία υπέροχη λάμψη. Κατόπιν οι έμπειροι τεχνίτες της Manufacture ζωγραφίζουν μία μινιατούρα επάνω στο φίλντισι. Ορισμένα στοιχεία, π.χ. τα πουλιά, καλύπτονται με μία στρώση διαφανούς λάκας, προσδίδοντας μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα.

Rendez-Vous Sonatina “Séduction”

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-4

Το πρώτο στάδιο του έρωτα, η αποπλάνηση, απεικονίζεται στο Rendez-Vous Sonatina “Séduction” με δύο χελιδόνια που πετούν πάνω από ένα λιβάδι με λεβάντες και συμβολίζουν τη ελευθερία και την ευτυχία. Εδώ κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε και του μοβ.

Rendez-Vous Sonatina "Romance"

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-5

Το δεύτερο στάδιο, το ρομάντζο, απεικονίζεται στο Rendez- Vous Sonatina “Romance” με μία αλκυόνα που κάθεται πάνω σε ένα ανθισμένο κλαδί κερασιάς και συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία. Εδώ κυριαρχούν οι τόνοι του ροζ και του λιλά.

Rendez-Vous Sonatina "Amour"

Τρία συλλεκτικά Rendez-Vous από τη Jaeger-LeCoultre για το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας-6

Το τρίτο στάδιο του έρωτα, η αγάπη, απεικονίζεται στο Rendez-Vous Sonatina “Amour”, με δύο καρακάξες –σύμβολο της ευτυχίας– οι οποίες πετούν πάνω από ένα μπουκέτο παιώνιες –που συχνά συνδέονται με τον πλούτο, την τιμή και λέγεται ότι φέρνουν καλοτυχία και ευτυχισμένο γάμο. Εδώ κυριαρχούν οι τόνοι του τυρκουάζ και του απαλού πράσινου.

Για να πάρετε μία μικρή γεύση από την δεξιοτεχνία που απαιτείται για αυτά τα ρολόγια, δείτε το παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Jaeger-LeCoultre.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή