Γερμανικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Γερμανικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που η ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις κορυφώνεται και λαμβάνει νέες διαστάσεις, το Βερολίνο λαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να προκαλέσει νέα αναστάτωση στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Βερολίνου, η γερμανική κυβέρνηση πλέον διακόπτει την πώληση όπλων και στρατιωτικών μέσων στην Τουρκία. Το Βερολίνο λαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία εκφράζονται μεγάλη ανησυχία για την φυλάκιση δεκάδων Γερμανών πολιτών στην Τουρκία και την καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γειτονική χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Επίσης, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία επιλέγει να κορυφώσει την ένταση στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας είναι μια άλλη εξέλιξη που προβληματίζει το Βερολίνο, το οποίο στην νέα περίοδο επιλέγει να δρομολογήσει νέα μέτρα και αντίποινα.

Η είδηση βρίσκει αντίκτυπο από χθες το βράδυ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να επιλέγουν να υποβαθμίσουν την σημασία της μέχρι στιγμής. Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι παρά την μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας, το τελευταίο διάστημα, συνεχίστηκαν με κανονικούς ρυθμούς η πώληση όπλων από την Γερμανία στην Τουρκία.

Η νέα εξέλιξη έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που στον τουρκικό τύπο ξεχωρίζει η πληροφορία ότι η Μόσχα προχωρά στην πώληση του πυραυλικού συστήματος τύπου S-400 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαδικασίες για την πώληση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος πλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή