Πολιτικές αντιδράσεις για την αντιγραφή των 106 φοιτητών

Πολιτικές αντιδράσεις για την αντιγραφή των 106 φοιτητών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές αντιδράσεις και σωρεία διαδικτυακών σχολίων προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την «Κ» της υπόθεσης αντιγραφής της ίδιας εργασίας την οποία κατέθεσαν 106 φοιτητές σε εξετάσεις μαθήματος στο Παν. Πατρών. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι «το περιστατικό εγείρει σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως. Η απόφαση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου σηματοδοτεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να παραμένουν γράμμα κενό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις φοιτητικές παρατάξεις που έσπευσαν να προστατεύσουν τους “άριστους” αντιγραφείς» και προανήγγειλε μέτρα, ώστε να προστατευθεί η δυνατότητα των φοιτητών να εκπονούν και να συγγράφουν τις εργασίες εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών».

«Η Ν.Δ. απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές» ανέφερε χθες η Ν.Δ., για το περιστατικό το οποίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωσή της οι αντιγραφείς να μην αποκλειστούν από όλα τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου αλλά μόνο από το μάθημα στο οποίο αντέγραψαν. «Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό και ζήτησαν την παραίτηση του επικεφαλής της εκεί ΔΑΠ» πρόσθεσε. Tο περιστατικό καταδίκασαν και η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε (Real FM) ότι «είναι θλιβερό το φαινόμενο». Ο κ. Καμίνης, μάλιστα, για τις πληροφορίες ότι και η ΠΑΣΠ είχε την ίδια θέση με τη ΔΑΠ, ανέφερε: «Αν τα παιδιά της ΠΑΣΠ έχουν υπερασπιστεί αυτή τη θέση, τους καλώ να μην με ψηφίσουν (εννοεί για αρχηγό της ΔΗΣΥ). Αν ψηφίσουν εμένα θα έχουν ψηφίσει λάθος άνθρωπο. Δεν μπορώ να ανεχθώ τέτοια πράγματα, θεωρώ ότι είναι το σαφέστερο δείγμα παρακμής αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή