Eiδικό κλιμάκιο του δήμου Ρότερνταμ θα συμβάλει στις επιχειρήσεις απορύπανσης

Eiδικό κλιμάκιο του δήμου Ρότερνταμ θα συμβάλει στις επιχειρήσεις απορύπανσης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ρότερνταμ, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια παγκοσμίως, εξασφάλισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την ενίσχυση των επιχείρησεων απορύπανσης του Σαρωνικού και των ακτών του, οι οποίες έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουταλέμπ, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα για το Athens Mayors' Forum που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, έκανε αμέσως δεκτή τη σχετική έκκληση που του απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στα πλαίσια της εκδήλωσης, μέχρι την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο ειδικών από την ολλανδική πόλη. Επίσης, ο κ. Αμπουταλέμπ, μετά από αίτημα του κ. Καμίνη, επικοινώνησε και με τους αρμόδιους υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης για την αποστολή σχετικής βοήθειας.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα και η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταστροφή που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η πετρελαιοκηλίδα, ζήτησε επιτάχυνση των ενεργειών για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την αλληλεγγύη που επέδειξε στο νησί της και την πρωτοβουλία του να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο Ρότερνταμ.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή