Ομάδα από το Ρότερνταμ για τη ρύπανση

Ομάδα από το Ρότερνταμ για τη ρύπανση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας από το λιμάνι του Ρότερνταμ που θα συνδράμει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρύπανσης του Αργοσαρωνικού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, στο πλαίσιο του Athens Mayors’ Forum που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ήταν παρούσα και η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, η οποία ευχαρίστησε και τους δύο δημάρχους για την πρωτοβουλία. Παράλληλα, με την ομάδα των ειδικών που θα έρθουν αύριο στην Ελλάδα, ο κ. Ahmed Aboutaleb ενημέρωσε ότι έχει ήδη ζητήσει από την ολλανδική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος την παροχή και τεχνικής βοήθειας. Είναι σημαντικό ότι η πόλη του Ρότερνταμ, εξαιτίας του μεγάλου λιμανιού, διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Ο Γιώργος Καμίνης, στη σύντομη παρέμβασή του, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει βοήθεια λόγω της επικοινωνίας με πολλές πρωτεύουσες στο πλαίσιο του δικτύου ανθεκτικών πόλεων. «Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τα αρμόδια υπουργεία. Η ευθύνη και η πρωτοβουλία ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση», τόνισε.

Νωρίτερα χθες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Δημάρχων για τις 100 «ανθεκτικές» πόλεις. Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από τους δημάρχους των 11 πιο δραστήριων δήμων – μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, του δικτύου των 100. Ως αστική ανθεκτικότητα ορίζεται η ικανότητα των πόλεων να αντέχουν, να προσαρμόζονται και να αναπτύσσονται απέναντι σε χρόνιες πιέσεις (κοινωνικές, περιβαλλοντικές ή οικονομικές) και σε απρόσμενες κρίσεις και καταστροφές (καταστάσεις έκτακτης ανάγκης).

Το Athens Mayors’ Forum πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας στο πλαίσιο του 5ου Athens Democracy Forum.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή