Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από επεισόδια στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σημαδεύτηκε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά στις 19:00 περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν στην «ουρά» της πορείας επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, ενώ τα επεισόδια «κορυφώθηκαν» έξω από το Δημαρχείο Κερατσινίου, όπου οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στα τζάμια του κτιρίου.

Η ένταση προσωρινά εκτονώθηκε, ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα ακολούθησε και δεύτερος γύρος επεισοδίων, με διαδηλωτές να προκαλούν ζημιές σε καταστήματα, στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί από πέτρες, ενώ στόχος επίθεσης έγινε και συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Αntenna.

Δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο, πληροφορίες για τραυματισμούς από επιθέσεις μελών ακροδεξιών οργανώσεων.

Καταδικάζει την «επίθεση θρασύδειλων αναρχικών» η Νέα Δημοκρατία

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για «επίθεση θρασύδειλων αναρχικών».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία δεν πρόκειται να περάσει». Καλεί δε, την κυβέρνηση, «να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία» και τις αστυνομικές αρχές «να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή