Eldorado: Παραμένει μέχρι νεωτέρας στην Ελλάδα

Eldorado: Παραμένει μέχρι νεωτέρας στην Ελλάδα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να διακόψει το επενδυτικό της πρόγραμμα στα μεταλλεία Χαλκιδικής αναστέλλει προσωρινά η Eldorado Gold, μητρική εταιρεία της «Ελληνικός Χρυσός».

Οπως σχολίασε ο επικεφαλής της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς, «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε σειρά από άδειες που ήταν σε εκκρεμότητα για το πρότζεκτ της Ολυμπιάδας.

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στις Σκουριές σε καθεστώς συντήρησης».

Επεσήμανε πάντως ότι «διατηρούμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής».

Αντίδραση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτηση του στο twitter χαιρετίζει την παραμονή της Eldorado στην χώρα, θέτοντας ωστόσο το ερώτημα γιατί έπρεπε να προηγηθούν όσα προηγήθηκαν εκθέτοντας την χώρα μας. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή