Κοινή σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, προτείνει ο Ν. Αλιβιζάτος

Κοινή σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, προτείνει ο Ν. Αλιβιζάτος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας στις εκλογές για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρότεινε με επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε, εξ' αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει την Τρίτη 26, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ως πιθανές μέρες  για τη διεξαγωγή της σύσκεψης, επισυνάπτοντας στην επιστολή του την απάντηση της εταιρείας WIND, η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι αν γίνουν δεκτοί, μεταθέτουν τις εκλογές τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, σημειώνει στην επιστολή του ότι το σύστημα χρειάζεται περίπου 60 μέρες προετοιμασίας, για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό. 

Στην επιστολή της, η WIND φέρεται να αρνείται την ευθύνη για την ανάληψη του έργου της ψηφοφορίας αλλά αφήνει ανοικτή την συνεργασία «με όποιον φορέα αναλάβει το έργο της εκλογικής διαδικασίας», προκειμένου να παράσχει «τις αναγκαίες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνίας», εφ' όσον της ζητηθεί.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Τέτοιες εταιρίες είναι μεταξύ άλλων η Intrasoft, η Unisystem, η Singular και η OTS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή