Την ενοχή Βλαστού για την απαγωγή Παναγόπουλου αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο

Την ενοχή Βλαστού για την απαγωγή Παναγόπουλου αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή του Παναγιώτη Βλαστού για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και την την δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τον Βλαστό ως ηθικό αυτουργό της απαγωγής και της δολοφονίας του Γούσιου, κατηγορία η οποία επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των περισσοτέρων από τους κατηγορουμένους. Ενδεικτικά, θεωρεί ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Γούσιου τον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και ως άμεσο συνεργό του τον Γιώργος Κατσαγάννη. Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή από τις κατηγορίες για συμμετοχή στην απαγωγή και τον φόνο του Γιάννη Σκαφτούρου. H πρόταση έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Για όλους τους κατηγορουμένους πλην του Χαράλαμπου Μουστάκα, απέρριψε τα ελαφρυντικά.

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα. O συνήγορος του Σκαφτούρου Γιάννης Μαρκουλάκος σε δήλωση του στην «Κ» τόνισε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα σε γραπτή δήλωση του ο συνήγορος του Μουστάκα Σάκης Κεχαγιόγλου υποστήριξε πως η πρόταση του εισαγγελέα είναι απόλυτα συμβατή με την συμπεριφορά του Μουστάκα κατά τον χρόνο της απαγωγής και την συγχώρεση που του παρείχε γενναιόψυχα ο Περικλής Παναγόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή