Τσάμπιονς Λιγκ: Αντεξε για 69′ ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Αντεξε για 69′ ο Ολυμπιακός

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Τάκη Λεμονή μόλις για δύο 24ωρα στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ικανή για να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος. Στην έδρα της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουβέντους, στάθηκε εξαιρετικά, παρά την ήττα με 2-0. Η εμφάνιση των «Πειραιωτών» στο ματς της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου δημιουργεί προσδοκίες για τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Ο Ελληνας προπονητής έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία με βάση τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Σε σύστημα 4-3-3, τερματοφύλακας ήταν ο Προτό, ακραίοι αμυντικοί οι Φιγκέιρας, Κούτρης, στόπερ οι Νικολάου, Ενγκελς, μέσοι οι Ζντιέλαρ, Ρομαό και Οτζίτζα, εξτρέμ οι Σεμπά, Πάρντο και επιθετικός ο Εμενίκε. Κράτησε στον πάγκο τους Χουτεσιώτη, Ταχτσίδη, Φορτούνη, Μάριν, Ελαμπντελαουί, Μπεν και Μποτία, ενώ άφησε εκτός 18άδας τους Καρσελά και Ζιλέ, οι οποίοι ήταν στην ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς και τον Τζούρτζεβιτς. Ηταν εύκολα αντιληπτό πως ο έμπειρος τεχνικός χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές του στη φυσική τους θέση. Εδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Νικολάου, ώστε να περάσει τον Ρομαό στη μεσαία γραμμή για να παίξει ως αμυντικός μέσος, αφού εκεί αποδίδει αποτελεσματικότερα. Επίσης, επανέφερε τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο της άμυνας και τοποθέτησε τον (αριστεροπόδαρο) Κούτρη στο αριστερό.

Από τα πρώτα λεπτά ήταν ξεκάθαρο πως θα βλέπαμε έναν αγώνα όπου η Γιουβέντους θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα αναζητεί ρήγματα. Από την άλλη πλευρά, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να γίνουν ιδιαιτέρως απειλητικοί. Με αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να φθάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μπουφόν. Και το έκανε αρκετές φορές. Είναι αξιοσημείωτο πως η Γιουβέντους έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Από το 30΄ έως το 45΄ χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Προτό, αλλά και το δεξί δοκάρι της εστίας του (σε προβολή του Ενγκελς). Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο έως το 69΄, όταν η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ με τον Ιγκουαΐν. Ακολούθως ο Λεμονής πέρασε τους Μπεν και Φορτούνη αντί των Πάρντο και Ζντιέλαρ, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Ομως οι πρωταθλητές Ιταλίας βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με κάθετη πάσα του Ιγκουαΐν, τον Ενγκελς να προλαβαίνει πλασέ του Ντιμπάλα και τον Μάτζουκιτς να σκοράρει στο ριμπάουντ στο 80΄.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπεντανκούρ, Κουαδράδο (61΄ Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα, Κόστα (83΄ Μπερναντέτσι), Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Μπαρτζάγλι, Μάντζουκιτς, Στουράρο (81΄ Μπενάτια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77΄ Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα, Πάρντο (71΄ Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (87΄ Μαρίν).

• Την ήττα με 3-1 γνώρισε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού από την αντίστοιχη της Γιουβέντους.

Το χέρι της Ρεάλ και τα «Μάρμαρα» του ΑΠΟΕΛ

Μπορεί η Ντόρτμουντ να διαμαρτύρεται ότι η Ρεάλ έπαιξε προχθές «με δύο τερματοφύλακες» στο 3-1 επί των Βεστφαλών στο «Σίγκναλ Ιντούνα», αλλά η αλήθεια είναι ότι η νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης με τα δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δίκαιη. Οι Γερμανοί φωνάζουν με το δίκιο τους για την απόκρουση με το χέρι του Σέρχιο Ράμος πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Μαξιμίλιαν Φίλιπ, αλλά στο ματς έλαμψαν πραγματικά –εκτός του Ρονάλντο– οι Ντάνι Καρβαχάλ και Γκάρεθ Μπέιλ, αφήνοντας την Ντόρτμουντ τελευταία στον όμιλο μαζί με τον ΑΠΟΕΛ. Η κυπριακή ομάδα πάλεψε κόντρα στην πολύ ανώτερη Τότεναμ, αλλά ηττήθηκε καθαρά με 3-0 στη Λευκωσία. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, με το πανό των φίλων του ΑΠΟΕΛ υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα. Αλλες φορές ο ΑΠΟΕΛ έχει τιμωρηθεί για τα πολιτικά μηνύματα των οπαδών του, αλλά τη φορά αυτή έτυχε σε ευήκοα ώτα. Οπως ενημέρωσε μετά τον αγώνα εκπρόσωπος Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων», ο Γάλλος παρατηρητής της UEFA όχι μόνο απέφυγε να αναφέρει το πανό στην έκθεσή του (κάτι που θα σήμαινε πρόστιμο για τον ΑΠΟΕΛ), αλλά εξέφρασε κατ’ ιδίαν και τη συμπάθειά του με το ελληνικό αίτημα! Η δε πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονακό προσπαθεί να συνέλθει από το χαστούκι με το ίδιο σκορ (0-3) από την Πόρτο, που θέτει αν αμφιβόλω την πρόκρισή της, ενώ χάνει και τον αμυντικό της Ζόρζε λόγω τραυματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή