Ανεξαρτητοποίηση Ν. Μίχου από τη Χρυσή Αυγή με αιχμές

Ανεξαρτητοποίηση Ν. Μίχου από τη Χρυσή Αυγή με αιχμές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεξαμελής είναι πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, καθώς δεύτερος βουλευτής εντός διαστήματος ολίγων μηνών δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Πρόκειται για τον βουλευτή Ευβοίας Ν. Μίχο, ενώ στις αρχές Μαρτίου είχε προηγηθεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αμφότεροι, χωρίς να δηλώνουν αλλαγή των αντιλήψεων που τους οδήγησε στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, επικαλούνται περίπου τα ίδια επιχειρήματα, προκειμένου να αιτιολογήσουν την επιλογή τους: επιχειρήματα τα οποία «δείχνουν» παρουσία νέων προσώπων στον συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό, με τα οποία δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

«Στο κίνημα παρεισέφρησαν κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες», ανέφερε αρχικά ο Δημ. Κουκούτσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «βαρίδια» και για «αγράμματους ξερόλες». Ο Ν. Μίχος στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρεται σε «τυχοδιώκτες, αλληθωρίζοντες καιροσκόπους, όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής». Ουδείς εκ των δύο διευκρινίζει το σε ποια νέα πρόσωπα αναφέρεται.

Στα αξιοσημείωτα όπως σχολιάζεται ήδη στους διαδρόμους της Βουλής είναι, πάντως, το γεγονός ότι η ηγεσία Μιχαλολιάκου έχει αποφύγει οποιονδήποτε δημόσιο σχολιασμό των λεγομένων των έως τώρα στελεχών της, παρά το ότι σε κάθε άλλη περίπτωση εξελίξεων που τραυματίζουν την εικόνα που θέλει να διαμορφώσει έχει αντιδράσει με εξαιρετικά ακραίο τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή