Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τους από την αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα, με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους περισσότεροι από είκοσι εργαζόμενοι σε αυτή κατά τη διάρκεια τη θητείας τους, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά.

Πριν από περίπου έναν μήνα, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι ένας αριθμός εργαζομένων στην πρεσβεία εμφάνισε συγκεκριμένα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, απώλεια ακοής, ναυτία, διαταραχές της ισορροπίας και ήπια εγκεφαλική βλάβη, τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «επιθέσεις με ηχητικά κύματα».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η αμερικανική κυβέρνηση θα αποσύρει το 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας στην Αβάνα, κάνοντας λόγο ευθέως για επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στη χώρα.

Επιπλεόν, αναμένεται να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, προτρέποντας τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη χώρα, καθώς ορισμένες από τις επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε ξενοδοχεία της κουβανικής πρωτεύουσας.

Το κουβανικό καθεστώς αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, στην πρεσβεία θα παραμείνει μόνο το «τελείως απαραίτητο» προσωπικό και θα αποχωρήσουν όλοι οι υπόλοιποι διπλωμάτες και οι οικογένειες τους.

Μετά από δεκαετίες «παγώματος» στις σχέσεις των δύο χωρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξαν και πάλι την πρεσβεία τους στην Κούβα το 2015, υπό προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή