Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παραλλαγή στο αμερικανικό κέικ καρότου με βασικό υλικό την κολοκύθα. Περιέχει λίγο αλάτι στο μείγμα, που βοηθάει στο να υπερτονίσει τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄

Υλικά για 12 μερίδες

  • 4 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και περασμένη από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • λίγο λάδι ή βούτυρο για το ταψί
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ρίχνοντας στο τέλος και τα καρύδια.

Λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή