Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ασύλληπτους συνεργούς «δείχνουν» οι κατηγορούμενοι

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ασύλληπτους συνεργούς «δείχνουν» οι κατηγορούμενοι

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για συμμετοχή στην απαγωγή του 53χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη και άλλων ατόμων, εκτός από τους οκτώ που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, περιλαμβάνονται στις προανακριτικές καταθέσεις των κατηγορουμένων. Οι περισσότεροι ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην αρπαγή και ομηρία του επιχειρηματία, ισχυριζόμενοι ωστόσο ότι ενεπλάκησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά, στην προανακριτική κατάθεσή του, ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα ανταλλακτικά, όπου εκρατείτο ο Λεμπιδάκης, ισχυρίστηκε ότι πιάστηκε εξαπίνης όταν δύο από τους συλληφθέντες, με τους οποίους είχε μια σύντομη επικοινωνία, μετέφεραν τον επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του. Αρνήθηκε ότι θα εισέπραττε χρήματα και είπε στους αστυνομικούς ότι, αρχικά, ρόλο φύλακα του Λεμπιδάκη είχε άτομο ονόματι «Κώστας», το οποίο δεν κατονόμασε. Κατέθεσε επίσης ότι τη μάντρα με τα ανταλλακτικά επισκέφθηκε ακόμα ένα άτομο, με μικρό όνομα «Ακης», που δεν έχει συλληφθεί. Μαγνητοσκόπησε τον Λεμπιδάκη να απευθύνει μήνυμα στην οικογένειά του, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο επέστρεψε για να παραλάβει χειρόγραφη επιστολή γραμμένη από τον 53χρονο επιχειρηματία.

Από την πλευρά του, ο 40χρονος φύλακας του απαχθέντος ομολόγησε ότι επιστρατεύτηκε τη 18η Αυγούστου, καθώς και ότι είχε συμφωνήσει να εισπράξει 100.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του 53χρονου για διάστημα 20 ημερών.

Στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε απέδωσε την εμπλοκή του στην απαγωγή ο 45χρονος «ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών» και ενέπλεξε στην υπόθεση ακόμα δύο άτομα, που διαφεύγουν τη σύλληψη. «Χρωστάω πάρα πολλά χρήματα στις τράπεζες και μου έχουν βγάλει το εργοστάσιό μου στον πλειστηριασμό. Οταν πήγα να κάνω τη φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο προς εμένα άτομο και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να του ζητήσω συγγνώμη. Τον πρόσεχα όπως μπορούσα και του μαγείρευα ό,τι μου ζητούσε. Του έκανα παρέα και τον περιποιόμουν, μέχρι και χαρτιά παίζαμε μαζί. Με αποκαλούσε Ευγένιο γιατί ήμουν καλός μαζί του», είπε στην ομολογία του.

Στον αντίποδα, αρνητική στάση τήρησαν δύο από τους κατηγορουμένους. Πρόκειται για τον 44χρονο ιδιοκτήτη strip club στο Ρέθυμνο και τον 23χρονο Σφακιανό που το 2015 συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Απόρριψη κατηγοριών

Ο πρώτος απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των αστυνομικών, με το επιχείρημα ότι δεν τέθηκαν υπ’ όψιν του τα στοιχεία της δικογραφίας. Χθες, ο συνήγορός του Θωμάς Λεχωβίτης μιλώντας στην «Κ» τόνισε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσδιορίζουν έστω ως ένδειξη την ανάμειξη του εντολέα μου στην υπόθεση». Αρνητικός στην προανάκριση ήταν και ο 23χρονος. Δεν απάντησε στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με την ανάμειξή του στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Τότε, φέρεται να είχε πετάξει στο πλάι του δρόμου ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου αυτό να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Επιπλέον, απέφυγε να απαντήσει και σε ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με «συνωμοτικές» συναντήσεις με συγκατηγορούμενούς του ή άλλους υπόπτους για συμμετοχή στην υπόθεση, στον Βρασκά Χανίων. «Ο,τι έχω να πω θα το πω στον εισαγγελέα, παρουσία του συνηγόρου μου», αρκέστηκε να πει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή