Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση του Κ. Χρυσόγονου

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση του Κ. Χρυσόγονου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε κατά την διάρκεια ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η αποχώρηση του κ. Χρυσόγονου αποτελεί μάλλον προδιαγεγραμμένη εξέλιξη μιας εδώ και καιρό αποκλίνουσας πορείας από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο ευρωβουλευτής έχει πολύ συχνά διαφοροποιηθεί σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε εξομολογηθεί ότι είχε καιρό να επικοινωνήσει με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής:

 

Εγγεγραμμένα μέλη: 2032

 

Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)

Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)

Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)

 

Κατά συνέπεια η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.

 

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή