Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός

22' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθιέρωση της Αθήνας ως σημαντικού παίκτη στη διεθνή αγορά, οι στρατηγικές συνεργασίες, οι επενδύσεις σε υποδομές και οι προοπτικές του κλάδου.

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ανοδική πορεία και η εδραίωση της θέσης της στον διεθνή συνεδριακό χάρτη, η αξία των συνεργειών και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Τα σκήπτρα του πιο δημοφιλούς προορισμού της χώρας διατηρεί για άλλη μια χρονιά η Αθήνα, καταγράφοντας τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η προσέλκυση αυξημένου αριθμού συνεδρίων, εκθέσεων και εταιρικών εκδηλώσεων. Η ανοδική πορεία του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας ξεκίνησε το 2014, όταν στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων της ICCA (International Congress and Conference Association) κέρδισε συνολικά 23 θέσεις μέσα σε μία διετία, για να εκτοξευτεί το 2015 στην 24η θέση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την περασμένη χρονιά η Αθήνα βρέθηκε στη 17η θέση, φιλοξενώντας τη διοργάνωση 79 συνεδρίων.

Ο αριθμός μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση μικρός, όμως ο ICCA καταγράφει συνέδρια που πληρούν αυστηρά μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια και διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς και άλλους φορείς, αφήνοντας έξω πολλές άλλες διοργανώσεις (π.χ. εταιρικά συνέδρια). Η ανοδική πορεία που ακολουθεί η Αθήνα ακόμα και σε αυτού του είδους τις συναντήσεις δείχνει με σαφήνεια την επιστροφή της ελληνικής πρωτεύουσας στον συνεδριακό χάρτη, μετά τη σημαντική πτωτική πορεία που ακολούθησε το διάστημα 2009-2012.

Πώς ανατράπηκε η πτώση; «Η σταθεροποίηση της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης προσέλκυσε μεγάλο αριθμό συνεδρίων από το 2014 και μετά, οπότε άρχισαν να κλείνονται μεγάλες διοργανώσεις, τις οποίες βλέπουμε να πραγματοποιούνται τώρα. Επιπλέον, η Αθήνα ευνοήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κωνσταντινούπολη με την τρομοκρατία», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού. Τονίζει ωστόσο ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην πρωτεύουσα είναι ακόμη μεγάλες, με βάση την υπάρχουσα υποδομή, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μεγαλύτερες αν υπήρχε ένα διεθνών προδιαγραφών, μεγάλο συνεδριακό κέντρο (χωρητικότητας 2.000 ή και 5.000 θέσεων σε ενιαία αίθουσα).

Επιπλέον, η δραστηριοποίηση του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB), αλλά και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης στο εξωτερικό, τόσο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) όσο και από την Περιφέρεια Αττικής, έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα, το ACVB έχει προβεί στην εξυπηρέτηση πάνω από 260 αιτημάτων από ξένους διοργανωτές συνεδρίων και προσδοκά την εξασφάλιση τουλάχιστον 30 διεθνών συνεδρίων στην Αθήνα με συνολικό αριθμό συμμετεχόντων 700 άτομα ανά εκδήλωση κατά μέσο όρο. Εξάλλου, στελέχη του Γραφείου έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 250 προσωπικές συναντήσεις με ξένους διοργανωτές, ενώ, έπειτα από έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει ανάμεσα σε 290 συνέδρια που αναζητούν «στέγη», έχουν κινητοποιηθεί οι διαδικασίες για τη διεκδίκηση 35 εξ αυτών, από τα οποία εκτιμάται ότι τελικά η Αθήνα θα προσελκύσει τα 22. 

ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ

Η αγορά MICE, όπως είναι ο διεθνής όρος (Meetings, Incentives, Congress, Events), αποτελεί μία από τις βασικές στοχεύσεις της τουριστικής στρατηγικής τόσο για την Αθήνα όσο και για ολόκληρο τον νομό Αττικής, μια και πρόκειται για ένα είδος τουρισμού που αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη σε σύγκριση με τον κλασικό τουρισμό.

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-1

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την ΕΑΤΑ:

• Η μέση δαπάνη του συνεδριακού επισκέπτη είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του τουρίστα αναψυχής (μέσος όρος 1.490 ευρώ για τριήμερη διαμονή).

• Ένα συνέδριο 1.000 ατόμων αποφέρει κατά μέσο όρο 1 εκατ. ευρώ στην οικονομία της πόλης. 

• Τα συνολικά έσοδα από τον συνεδριακό τουρισμό στην πρωτεύουσα, από το 2008 έως και τον Ιανουάριο του 2016, ξεπέρασαν τα 562 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 29 εκατ. προέρχονται από το Τέλος Παρεπιδημούντων και τον ΦΠΑ από ξενοδοχεία και εταιρείες σίτισης.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και της πραγματοποίησης ενός συνεδρίου εμπλέκονται δεκάδες επαγγέλματα και τα έσοδα διαχέονται σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, μεταφραστές, υπηρεσίες εικόνας-ήχου, ανθοπώλες, τυπογράφους, γραφεία μεταφορών, ξεναγοί, αρχαιολογικοί χώροι, κ.λπ. Η συνεργασία λοιπόν μεταξύ των κλάδων αυτών είναι επιβεβλημένη τόσο για την επιτυχημένη έκβαση μιας διοργάνωσης όσο και για την ίδια την ανάληψή της.

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-2

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Για πολλά χρόνια, αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής… φαντασίας. Πλέον όμως οι φορείς αρχίζουν να συνειδητοποιούν την αξία των συνεργειών. Πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) συμφώνησαν να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης και προβολής του συνεδριακού τουρισμού, καθορίζοντας μάλιστα την κοινή στρατηγική τους. Αλλά και σε επίπεδο προορισμού, η Περιφέρεια Αττικής έχει πλέον ανοίξει τον δίαυλο συνεργασίας με το ήδη υπάρχον Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB). Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ελένη Δημοπούλου, «θέλουμε να ξεφύγει η Αττική από το μονοδιάστατο μοντέλο του city break και να περάσουμε στο μοντέλο του short break, προσθέτοντας και άλλες δραστηριότητες, νέα προϊόντα και νέους προορισμούς εκτός του κέντρου. Έτσι, προβάλλουμε ώριμες αγορές, όπως αυτή του συνεδριακού τουρισμού. Συνεργαζόμαστε με το ACVB και θα το φιλοξενήσουμε στο δικό μας περίπτερο στη διεθνή έκθεση WTM, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο Λονδίνο, οπότε θα αρχίσει να φαίνεται προς τα έξω η κοινή μας δράση».


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ!

Η συστηματική προώθηση της χώρας ως συνεδριακού προορισμού για όλες τις εποχές και οι επενδύσεις στις αντίστοιχες υποδομές αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κλάδου.

ΟΣυνεδριακός και Επαγγελματικός Τουρισμός (MICE) περιλαμβάνεται στους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο 2012-2021 που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει το υπουργείο Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο και ο ΕΟΤ συμμετέχουν σε εξειδικευμένες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και προωθούν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για συνέδρια. Όπως εξάλλου υπογραμμίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η Ελλάδα είναι ένας συνεδριακός προορισμός για όλες τις εποχές, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, εφόσον υλοποιηθεί ένα εθνικό σχέδιο προσέλκυσης μεγάλων εκδηλώσεων και γίνουν επενδύσεις σε σχετικές υποδομές.

Σύμφωνα με την έκθεση του International Congress and Convention Association (ICCA), η Ελλάδα κατέλαβε την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων το 2016, κερδίζοντας μία θέση σε σχέση με το 2015. Η συγκεκριμένη κατάταξη αφορά διεθνή συνέδρια που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (επαναλαμβανόμενα και με αριθμό συμμετεχόντων άνω των 50 ατόμων) και διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς και άλλους φορείς. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, διοργανώθηκαν 168 συνέδρια πέρυσι έναντι 152 το 2015. Και στην ευρωπαϊκή κατάταξη η Ελλάδα κέρδισε μία θέση, ανεβαίνοντας στη 15η από τη 16η που κατείχε το 2015.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), Ειρήνη Τόλη, «η άνοδος που κατεγράφη για τη χώρα μας είναι θετική, αλλά όχι αντίστοιχη με τη θέση που της αρμόζει ως συνεδριακού προορισμού και την οποία μπορεί να κατακτήσει, εφόσον αναγνωριστεί η συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην εθνική οικονομία και γίνει πραγματικότητα πλέον η χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάπτυξη του κλάδου. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπορεί να οργανώσει συνέδρια έως και 6.000 ατόμων. Οι δυνατότητες της χώρας μας για τη φιλοξενία συνεδρίων άνω των 2.000 ατόμων θα ήταν πολύ μεγαλύτερες εφόσον διέθετε τις αντίστοιχες υποδομές».

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-3

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σημαντική άνοδο ως συνεδριακός προορισμός κατέγραψε στη διεθνή κατάταξη του ICCA και η Θεσσαλονίκη, καθώς στην πόλη διοργανώθηκαν πέρυσι 26 συνέδρια από 16 το 2015. Στην παγκόσμια κατάταξη η Θεσσαλονίκη κατέλαβε την 98η θέση από την 163η το 2015 και στην ευρωπαϊκή την 53η θέση από την 92η το 2015. Όπως σημειώνει η Έφη Κουδελή, γενική διευθύντρια του Thessaloniki Convention Bureau, η στρατηγική εξωστρέφειας που εφαρμόστηκε έχει αρχίσει να αποδίδει, με αποτέλεσμα οι προοπτικές για την επόμενη χρονιά να είναι πολύ καλές, με την προσέλκυση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, όπως το 32ο Summer School της European Cities Marketing. Οι δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού δεν περιορίζονται στη συμμετοχή σε εκθέσεις γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Αυτές τις ημέρες, ομάδα Πολωνών MICE buyers επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Aegean, ενώ το επόμενο διάστημα θα φιλοξενηθεί στην πόλη και αντίστοιχη ομάδα από τη Ρωσία.

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οι προοπτικές του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις πόλεις της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της ευρύτερης περιφέρειας, διαφαίνονται ήδη από τα επιβεβαιωμένα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2020 (π.χ. 5o Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης, 9ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, ESPE Summer School κ.ά.), καθώς και από το μεγάλο ενδιαφέρον που ήδη εκφράζουν έντονα διεθνείς ενώσεις που επιθυμούν να οργανώσουν το συνέδριό τους στη χώρα μας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για συνέδρια στην Ελλάδα έχει αρχίσει να προσελκύει και νέες επενδύσεις σε συνεδριακές υποδομές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Zeus International, η οποία επενδύει στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία με αίθουσες για συναντήσεις και συνέδρια. Όπως επισημαίνει ο Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «οι προοπτικές βάσει ερευνών διαφαίνονται αυξητικές για την επόμενη τριετία, καθώς η Ελλάδα έχει πια καθιερωθεί ως προορισμός στον διεθνή συνεδριακό χάρτη. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των επισκεπτών και τις δυνατότητες της εγχώριας αγοράς, είναι στρατηγική μας απόφαση η επένδυση στον συνεδριακό τουρισμό. Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Ramada Plaza Attica Riviera στη Βραυρώνα με συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων 1.700 τ.μ., καθώς και το Wyndham Garden Attica Riviera στο Μάτι Αττικής, με συνεδριακές αίθουσες 800 τ.μ. Η επένδυση σε ξενοδοχεία που διαθέτουν συνεδριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την πραγματοποίηση επαγγελματικών εκδηλώσεων κάθε τύπου συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου η Ελλάδα να αποτελέσει έναν προορισμό που θα προσελκύει επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες».


ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΑΤΤΙΚΗ

Αίγλη

Αριθμός αιθουσών: 4 (2 κλειστές και 2 ανοιχτές)

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάσεις: Σύνταγμα και Ακρόπολη), τραμ (στάση: Ζάππειο), με ΙΧ (απέχει 31,9 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών), πρόσβαση για ΑμεΑ

Πάρκινγκ: Διατίθεται

aeglizappiou.gr, τηλ. 210-3369300

Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Ψυχικό)

Αριθμός αιθουσών: 1

Χωρητικότητα: 835 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 28,6 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 600 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

haef.gr, τηλ. 210-6798169

Athens Metropolitan Expo

Αριθμός αιθουσών-χωρητικότητα: 4 εσωτερικές (980 ατόμων) και δυνατότητα διαμόρφωσης 4 εξωτερικών (3.000-12.000 ατόμων)

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 3,5 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 5.000 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

metropolitanexpo.gr, τηλ. 210-3542900

Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού

Αριθμός αιθουσών: 4-7

Χωρητικότητα: 1.350 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Βασική ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 41,3 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) και με μετρό (στάση: Κεραμεικός)

Πάρκινγκ: Δεν διατίθεται

athinais.com.gr, τηλ. 210-3480000

Πολυχώρος Εύπολις

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 1.100 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Δεν διατίθεται

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 12 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 200 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

eupolis.gr, τηλ. 210-6641324

Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Αριθμός αιθουσών: 3 εσωτερικές, 4 εξωτερικές και 3 σεμιναρίων

Χωρητικότητα: 1.900 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ποικίλλει ανάλογα με την αίθουσα (κάποιες διαθέτουν βασική οπτική και ακουστική κάλυψη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 35,1 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 200 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

ltp.ntua.gr, τηλ. 22920-25316

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-4

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 6.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), μεταφραστικό σύστημα

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Μέγαρο Μουσικής), με ΙΧ (απέχει 31 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 750 θέσεις στάθμευσης, με χρέωση

maicc.gr, τηλ. 210-7282000

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αριθμός αιθουσών: 6

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Δεν παρέχεται

Πρόσβαση: Με Ηλεκτρικό και τραμ (στάση: Φάληρο και ΣΕΦ αντίστοιχα), με ΙΧ (απέχει 46,1 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Πάρκινγκ: 800 θέσεις στάθμευσης

sef-stadium.gr, τηλ. 210-4893000

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αριθμός αιθουσών: 2 αίθουσες και 1 διαθέσιμη στη Μονή Λαζαριστών

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 19,8 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

Πάρκινγκ: Δεν διαθέτει

ntng.gr, τηλ. 2315-200006

Polis Convention Centre

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 2.700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη, μικροφωνική εγκατάσταση, μεταφραστικοί θάλαμοι

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με λεωφορείο (γραμμή Ταγαράδες, στάση ΙΚΕΑ), με ΙΧ (απέχει 11,5 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

Πάρκινγκ: 350 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

polisconvention.gr, τηλ. 23920-72980

ΕΔΕΣΣΑ

Καταρράκτες-Μουσείο Νερού

Αριθμός αιθουσών: 4 κλειστές και 1 ανοιχτή

Χωρητικότητα: 990 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), μεταφραστικό σύστημα

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 110 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

Πάρκινγκ: 200 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

edessacity.gr, τηλ. 23810-23101

ΠΑΤΡΑ

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 2.500 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη, μεταφραστικοί θάλαμοι κ.λπ.

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με προαστιακό και αστικό λεωφορείο (τηλ. 2610-623888, .trainose.gr) και με ΙΧ (απέχει 53,9 χλμ. από το αεροδρόμιο Αράξου)

Πάρκινγκ: Διαθέτει

confer.upatras.gr, τηλ. 26109-93999

ΚΡΗΤΗ

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (Χανιά)

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 1.250 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), μεταφραστικό σύστημα

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 44 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων)

Πάρκινγκ: 50 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

oac.gr, Πλατανιάς, τηλ. 28240-22245

ΒΟΛΟΣ

Πολιτιστικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο Τσαλαπάτα

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη, δυνατότητα μετάφρασης

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ. (απέχει 44,2 χλμ. από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και 1,5 χλμ. από το κέντρο)

Πάρκινγκ: 200 θέσεις στάθμευσης, δωρεάν

volospalaia.gr/tsalapata,

τηλ. 24210-24855

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΑΤΤΙΚΗ

Wyndham Grand Athens

Αριθμός αιθουσών: 14

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται Super Speed Wi-Fi

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Μεταξουργείο), με τρένο (Σταθμός Λαρίσης) και με ΙΧ (απέχει 42,62 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

wyndhamgrandathens.com,

τηλ. 216-8009900

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-5

Novotel Athenes Hotel

Novotel Athenes Hotel

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.285 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως οθόνη, Data-video projector, VHS, TV, Flip chart, DVD Player, CD Player)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό και τρένο (Σταθμός Λαρίσης), με ΙΧ (απέχει 39 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

novotelathens.gr, τηλ. 210-8200700

Sofitel Athens Airport

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 819 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Αεροδρόμιο) – βρίσκεται σε απόσταση 750 μ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

sofitel.com, τηλ. 210-3544000

Crowne Plaza Athens

Αριθμός αιθουσών: 14

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Μέγαρο Μουσικής), με IX (απέχει 34,2 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

cpathens.com, τηλ. 210-7278000

Grande Bretagne

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 926 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας) – επιπλέον εξοπλισμός σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Σύνταγμα), με IX (απέχει 32,2 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

grandebretagne.gr, τηλ. 210-3330000

Divani Caravel

Αριθμός αιθουσών: 16

Χωρητικότητα: 4.325 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Ευαγγελισμός), με IX (απέχει 30,9 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

divanicaravelhotel.com, τηλ. 210-7207000

Divani Apollon Palace & Thalasso

Αριθμός αιθουσών: 17

Χωρητικότητα: 2.700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με IX (απέχει 21 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και 23 χλμ. από το κέντρο)

divaniapollonhotel.com, τηλ. 210-8911100

Divani Palace Acropolis

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 1.680 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Ακρόπολη και Συγγρού-Φιξ), με IX (απέχει 33 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

divaniacropolishotel.com, τηλ. 210-9280100

Domotel Kastri

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 1.553 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται High Speed Wi-Fi

Πρόσβαση: Με IX (απέχει 32 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και 29 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά)

domotel.gr, τηλ. 210-3507100

Metropolitan Hotel

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας, λάπτοπ)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με IX (απέχει 49 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

chandris.gr, τηλ. 210-9471000

Electra Palace

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 730 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Σύνταγμα) και με ΙΧ (απέχει 33 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και 13 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά)

electrahotels.gr, τηλ. 210-3370000

Hilton

Αριθμός αιθουσών: 23

Χωρητικότητα: 2.300 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας) – επιπλέον εξοπλισμός σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός), με λεωφορείο η γραμμή Χ95 (γραμμή του αεροδρομίου, στάση: Ιλίσια) και με ΙΧ (απέχει 31 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

hiltonathens.gr, τηλ. 210-7281000

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-6

Titania Hotel

 

Titania Hotel

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 1.150 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Ομόνοια) και με ΙΧ (απέχει 30 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

titania.gr, τηλ. 210-3326000

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-7

RADISSON BLU PARK HOTEL

Radisson Blu Park Hotel

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Hχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με Ηλεκτρικό (στάση: Βικτώρια) και με ΙΧ (απέχει 39 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

radissonblu.com, τηλ. 210-8894500

Stratos Vassilikos

Αριθμός αιθουσών: 5    

Χωρητικότητα: 608 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Hχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με μετρό (στάση: Μέγαρο Μουσικής) και με ΙΧ (απέχει 31 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

airotel.gr, τηλ. 210-7706611

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Grand Hotel Palace

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 3.300 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, video walls), μεταφραστικές καμπίνες

Wi-Fi: Παρέχεται High Speed Wi-Fi

Πρόσβαση: Με αστική συγκοινωνία (Νο 78 –γραμμή Αεροδρομίου– και 12, 8, 19, 58, 52, 51, 9, 54), με ΙΧ (απέχει 19,4 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 3 χλμ. από το λιμάνι)

grandhotelpalace.gr, τηλ. 2310-54900

Mediterranean Palace

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 17,6 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

mediterranean-palace.gr,

τηλ. 2311-240400

Hotel Nikopolis

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.400 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας, video walls, λάπτοπ)

Wi-Fi: Παρέχεται Wi-Fi με οπτική ίνα

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 3 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», 10 χλμ. από το λιμάνι και 15 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό)

hotel-nikopolis.com, τηλ. 2310-401000

Holiday Inn Thessaloniki

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 600 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται Wi-Fi με οπτική ίνα

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 18,3 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

hithessaloniki.gr, τηλ. 2310-563100

The Met Hotel

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 1.130 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 19 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 2,5 χλμ. από τον ΟΣΕ)

chandris.gr, τηλ. 2310-017000

Makedonia Palace

Αριθμός αιθουσών: 11

Χωρητικότητα: 1.400 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 13 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 4 χλμ. από τον ΟΣΕ)

makedoniapalace.com, τηλ. 2310-897197

Porto Palace

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 3.575 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), τεχνική υποστήριξη, μεταφραστικό σύστημα (εφόσον ζητηθεί)

Wi-Fi: Παρέχεται Super Speed Wi-Fi

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 14 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 2 χλμ. από τον ΟΣΕ)

portopalace.gr, τηλ. 2310-504504

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Simantro Beach Hotel

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 74 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 90 χλμ. από τον ΟΣΕ)

simantrobeach.gr, τηλ. 23740-31302

Athos Palace Hotel

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 85 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και 100 χλμ. από τον ΟΣΕ)

athospalace.com, τηλ. 23740-22100

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Limneon Resort & Spa

Αριθμός αιθουσών: 4

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 6,6 χλμ. από τον αερολιμένα Καστοριάς «Αριστοτέλης»)

limneon.com, τηλ. 24670-85111

ΣΕΡΡΕΣ

Elpida Resort & Spa

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 104 χλμ. από τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)

elpidahotel.eu, τηλ. 23210-20000

ΒΟΛΟΣ

Valis Hotel

Αριθμός αιθουσών: 6

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), σύστημα μετάφρασης

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 54,6 χλμ. από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου)

valishotel.gr, τηλ. 24280-97260

Domotel Xenia Volos

Αριθμός αιθουσών: 4

Χωρητικότητα: 660 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 25 χλμ. από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου)

domotel.gr, τηλ. 24210-92700

ΛΑΡΙΣΑ

Divani Palace Larisa

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 72,4 χλμ. από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου)

divanilarissahotel.com, τηλ. 24102-52791-5

ΜΕΤΕΩΡΑ

Divani Meteora

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με IX (απέχει 111 χλμ. από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων)  

divanimeteorahotel.com, τηλ. 24320-23330

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Epirus Palace

Αριθμός αιθουσών: 4

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας).

Wi-Fi: Παρέχεται Wi-Fi με οπτική ίνα

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 14,6 χλμ. από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων)

epiruspalace.gr, τηλ. 26510-93555

ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Holiday Palace

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 1.600 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), σύστημα μετάφρασης (εφόσον ζητηθεί)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 4,3 χλμ. από το αεροδρόμιο Κέρκυρας)

corfuholidaypalace.gr, τηλ. 26610-36540

ΑΡΑΧΩΒΑ

Domotel Anemolia

Αριθμός αιθουσών: 4    

Χωρητικότητα: 635 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Hχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 191 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

domotel.gr, τηλ. 22670-31640

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Club Hotel Casino Loutraki

Αριθμός αιθουσών: 1-5

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 110 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

clubhotelloutraki.gr, τηλ. 27440-60333

Wyndham Loutraki Poseidon Resort

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 650 ατόμων

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας ηχητική και οπτική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), τεχνική υποστήριξη

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 116 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

wyndhamloutrakiresort.com, τηλ. 27440-67938

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Alkyon Resort Hotel & Spa

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 1.100 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως Data projector, TV/Videο, DVD player, Flip charts & Poster Board)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 120 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 158 χλμ. από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και 161 χλμ. από το αεροδρόμιο Αράξου) και με ΚΤΕΛ από τον σταθμό Κηφισού (dromologiaktel.gr, τηλ. 210-5124910)

alkyonhotel.gr, τηλ. 27410-52010

ΠΑΤΡΑ

Astir Hotel

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 750 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας), μεταφραστικό σύστημα (έπειτα από συνεννόηση)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 43,9 χλμ. από το αεροδρόμιο Αράξου)

hotelastirpatras.gr, τηλ. 26102-77502

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Elite City Resort

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Δεν διατίθεται

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 15 χλμ. από το αεροδρόμιο Καλαμάτας)

elite.com.gr, τηλ. 27210-22434

ΠΥΛΟΣ

Costa Navarino

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 3.060 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Ο εξοπλισμός καλύπτεται μέσω εξωτερικού συνεργάτη

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 46 χλμ. από το αεροδρόμιο Καλαμάτας)

costanavarino.com, τηλ. 27230-95000

ΚΩΣ

Neptune Hotels

Αριθμός αιθουσών: 22

Χωρητικότητα: 1.850 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Oπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 8 χλμ. από το αεροδρόμιο της Κω)

neptune.gr, τηλ. 22420-58900

Blue Lagoon Resort

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 1.040 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Oπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 22 χλμ. από το αεροδρόμιο της Κω)

bluelagoongroup.com,

τηλ.22420-54400

ΡΟΔΟΣ

Rodos Palace

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 4.800 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 5,2 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 3 χλμ. από το λιμάνι)

rodos-palace.gr, τηλ. 22410-97222

Rodos Palladium  

Αριθμός αιθουσών: 4

Χωρητικότητα: 700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη), μεταφραστικό σύστημα (έπειτα από συνεννόηση)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 23,3 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 11,9 χλμ. από το λιμάνι)

rodospalladium.gr, τηλ. 22410-57300

Aldemar Amilia Mare

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 1.213 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 20 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας»)

aldemar-resorts.gr, τηλ. 22410-54400

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-8

Lindos Princess

Lindos Princess

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 700 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 54 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 51 χλμ. από το λιμάνι)

lindosprincess.com, τηλ. 22440-29230

ΚΡΗΤΗ

Elounda Beach Hotel & Villas & Elounda Bay Palace  

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 1.920 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Παρέχονται οθόνες – ο υπόλοιπος εξοπλισμός σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη

Wi-Fi: Παρέχεται Wi-Fi με οπτική ίνα

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 66 χλμ. από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και 68 χλμ. από το λιμάνι)

eloundabeach.gr, τηλ. 28410-63000, eloundabay.gr, τηλ. 28410-67000

Avra Imperial Hotel

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Υψηλής τεχνολογίας οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας, βιντεοκάμερες, ενισχυτές ήχου, κάμερες θόλου ασφαλείας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 39 χλμ. από τον αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και 35 χλμ. από το λιμάνι της Σούδας)

avraimperialhotel.gr, τηλ. 28240-84500

Minoa Palace Resort  

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 2.300 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Oπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας, tablets, laptops)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 25 χλμ. από τον αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»)

minoapalace.gr, τηλ. 28210-36500

Creta Maris Beach Resort

Αριθμός αιθουσών: 58

Χωρητικότητα: 5.500 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Καλύπτεται με εξωτερικό συνεργάτη

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 24 χλμ. από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και 26 χλμ. από το λιμάνι Ηρακλείου) και με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου (τηλ. 2810-246530)

cretamaris.gr, τηλ. 28970-27000

Kalimera Kriti Hotel & Village Resort

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.200 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Oπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 45 χλμ. από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»)

kalimerakriti.gr, τηλ. 28410-69000

Out Of The Blue Capsis Elite Resort

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός:  Υψηλής τεχνολογίας οπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 25,5 χλμ. από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»)

capsis.com, τηλ. 2810-811112

Aldemar Knossos Royal

Αριθμός αιθουσών: 11

Χωρητικότητα: 750 άτομα

Τεχνολογικός εξοπλισμός: Oπτική και ηχητική κάλυψη (όπως μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη, προτζέκτορας)

Wi-Fi: Παρέχεται

Πρόσβαση: Με ΙΧ (απέχει 23 χλμ. από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και 25 χλμ. από το λιμάνι)

aldemar-resorts.gr, τηλ. 28970-27400

Αφιέρωμα: Συνεδριακός τουρισμός-9

Σημείωση: Η λίστα περιλαμβάνει συνεδριακούς χώρους χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων.

ZITA Congress

Από το 1982, η εταιρεία ZITA Congress δραστηριοποιείται στον τομέα διοργάνωσης συνεδρίων, εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων και έχει θέσει τέσσερις βασικές αρχές ως στρατηγική και μέσο για την ανάπτυξή της: καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια και σεβασμός στον ανθρώπινο παράγοντα και στο περιβάλλον. Οι πιστοποιήσεις ISO 9001 & ISO 14001 εγγυώνται την ποιότητα και τη φιλικότητα στον χώρο των δραστηριοτήτων μας.

Με εμπειρία πλέον των τριών δεκαετιών στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, στη διαχείριση ιατρικών εταιρειών και οργανισμών, είναι ένας εκ των βασικών leaders στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Τέλος, η Zita έχει στελεχωθεί με πολύ προσεκτικά κριτήρια, για να επιτυγχάνει τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους των ιατρικών εταιρειών, όσο απαιτητικοί και φιλόδοξοι κι αν είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή