Χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο με ζεστή σπανακοσαλάτα με πορτοκάλι

Χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο με ζεστή σπανακοσαλάτα με πορτοκάλι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 10΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς το κόκαλο, σε λεπτές λωρίδες πάχους 2 εκ.
  • 600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο (για να μη χάνουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμο, καθαρισμένο σπανάκι, συσκευασμένο σε σακουλάκια, σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 2 μέτρια πορτοκάλια, χωρίς φλούδα*, σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 – 2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη (ανάλογα με το πόσο μας αρέσει)

Διαδικασία

Μαρινάδα-σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ σερβιρίσματος και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Βυθίζουμε το κρέας στην υπόλοιπη μαρινάδα, ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να αρωματιστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (δεν χρειάζεται να τις στραγγίξουμε) και τις απλώνουμε στο ταψί, σε μία στρώση.

Περιχύνουμε με το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει.

Σαλάτα (την ετοιμάζουμε όση ώρα ψήνεται το κρέας): Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το σκόρδο και το σπανάκι για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα. Το κρεμμύδι θα μαραθεί από το ζεστό σπανάκι.

Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με το σπανάκι και τη σάλτσα που έχουμε φυλαγμένη στο ψυγείο. Συνοδεύουμε με ψωμί και ελιές Καλαμών**.

Τι πίνουμε

Το σπανάκι και το πορτοκάλι μάς οδηγούν σε μια λευκή, γεμάτη επιλογή, όπως Βιδιανό περασμένο από βαρέλι.

Μυστικά

* Τη φλούδα του πορτοκαλιού μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για 2 – 3 μέρες. Τη χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε άλλα φαγητά (π.χ. στιφάδο, γιουβέτσι κοκκινιστό, σιρόπια). Εναλλακτικά, παίρνουμε το ξύσμα, το οποίο μπορούμε να αποξηράνουμε αφήνοντάς το σε ένα κομμάτι χαρτί για 1 – 2 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με αυτό αρωματίζουμε χίλιες δυο παρασκευές, αλμυρές και γλυκές.

** Αν μας αρέσουν οι ελιές, ταιριάζει να ξεκουκουτσιάσουμε μερικές Καλαμών, να τις κόψουμε σε κομματάκια και να τις σκορπίσουμε στη σπανακοσαλάτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή